Η Mercedes ανακοίνωσε ότι δεν θα προχωρήσει στην κατασκευή ενός ανταγωνιστή του Mini, καθώς μεταξύ της A-Class και του επερχόμενου Smart forfour δεν υπάρχει χώρος για ένα μικρό μοντέλο.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία στη Φρανκφούρτη, δια στόματος του επικεφαλής της Dieter Zetsche, παραδέχτηκε ότι δεν είναι στο άμεσο χρονοδιάγραμμά της η κατασκευή ενός μικρού μοντέλου, που θα τεθεί απέναντι στο νέο Mini.

Παρόλο που παλιότερα υπήρξαν φήμες ότι ετοιμάζεται ένα τέτοιο προσθιοκίνητο μοντέλο για το 2018, αυτές τελικά δεν επιβεβαιώθηκαν. Μάλιστα, είχε ειπωθεί ότι η μικρή Mercedes θα βασιζόταν στο επόμενο Renault Clio, με μια πιο premium καμπίνα και θα κόστιζε λιγότερο από τα 20.000 ευρώ. Ο Zetsche τελικώς επεσήμανε ότι η μικρή Mercedes, η οποία θα χρησιμοποιούσε την πλατφόρμα MFA της A-Class, ναι μεν είναι μια δελεαστική πρόταση, άλλα όχι κάτι που θα υλοποιηθεί άμεσα.

Επίσης τόνισε ότι το Smart forfour είναι στα σκαριά κι επομένως μια τέτοια κίνηση ίσως έθετε σε κίνδυνο τις πωλήσεις του.

Από την άλλη, ο Zetsche παραδέχτηκε ότι η MFA πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί και σ ένα πέμπτο μοντέλο της Mercedes, μετά την Α-Class, B-Class, CLA και GLA. Δεν διευκρίνισε ποιο θα είναι αυτό το μοντέλο, αλλά σε παλιότερή του δήλωση ο Gordon Wagener, επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρείας, είχε προσδιορίσει ότι η «οικογένεια» θα εμπλουτισθεί και πιθανώς να εννοεί τη shooting brake έκδοση της CLA.

Πηγή: autotriti.gr