Για τα Χριστούγεννα στολίστε ένα… αυτοκίνητο

Το Leaf είναι το δέντρο που στολίζει φέτος η Nissan


AUTO
10:35
10/12/2019
Για τα Χριστούγεννα στολίστε ένα... αυτοκίνητο
loading

Προκειμένου να γιορτάσει το πνεύμα των Χριστουγέννων, αλλά και την ανάκτηση ενέργειας, η Nissan μετέτρεψε με ειδική κατασκευή ένα μοναδικό Leaf σε Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Προσφέροντας ένα εκπληκτικό φωτεινό θέαμα, το συγκεκριμένο όχημα που για την περίσταση ονομάστηκε «Nissan TREE», παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο το ηλεκτρικό αυτοκίνητο ανακτά ενέργεια κατά την πέδηση ή την επιβράδυνση.

Υπάρχουν δύο λειτουργίες οδήγησης  που παρέχουν ανάκτηση ενέργειας στο Leaf. Με το e-Pedal, που δίνει στον οδηγό την δυνατότητα να επιταχύνει και να επιβραδύνει, χρησιμοποιώντας μόνο ένα πεντάλ, ενώ βοηθά το όχημα να ανακτήσει ενέργεια μέσω της πέδησης. Παράλληλα, το B mode είναι μια λειτουργία οδήγησης που ανακτά  την ενέργεια κατά την πέδηση, όταν ο οδηγός χρησιμοποιεί  το πεντάλ φρένου με τον παραδοσιακό τρόπο.

Εφοδιασμένο με χιλιάδες LED, λαμπιόνια και έναν τάρανδο, το αυτοκίνητο είναι πιο φωτεινό και από την μύτη του Ρούντολφ. Τα φωτάκια που αναβοσβήνουν, θυμίζουν στους οπαδούς της βιώσιμης κινητικότητας την παραγωγή ενέργειας που κατέστη δυνατή, χάρη στην χρήση  ενός ηλεκτρικού οχήματος.

Στην πραγματικότητα, ο μέσος οδηγός ενός Leaf ανακτά  744kWh καθαρής ενέργειας, εφόσον διανύει 18.000 χλμ. Αυτή η εξοικονόμηση ενέργειας ισοδυναμεί με το 20% της συνολικής  κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας ενός μέσου ευρωπαϊκού νοικοκυριού.

Με αυτή την λογική οι οδηγοί των Leaf θα παράγουν αρκετή ενέργεια για να τροφοδοτήσουν:

• 266 χριστουγεννιάτικα δέντρα με 700 λαμπτήρες πυρακτώσεως, για μια  ώρα λειτουργίας,

•   297 φούρνους,  που ψήνουν για μια ώρα την παραδοσιακή γαλοπούλα,

•   744 τηλεοράσεις,  που λειτουργούν για πέντε ώρες για να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες, τα Χριστούγεννα,

•   10.783 κατοικίες με 1.000 Χριστουγεννιάτικα φώτα LED, για πέντε ώρες.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει