Η Opel παρουσιάζει τις υπηρεσίες OpelConnect, χάρη στις οποίες οι οδηγοί αυτοκινήτων της θα είναι άριστα συνδεδεμένοι και προστατευμένοι με ζωντανή πλοήγηση (live navigation), online πληροφορίες οδικής κυκλοφορίας, κλήση οδικής βοήθειας και απομακρυσμένο έλεγχο μέσω εφαρμογής.

Επιπλέον, οι συγκεκριμένες υπηρεσίες και άλλες πληροφορίες θα είναι προσπελάσιμες μέσω της έγχρωμης οθόνης αφής του συστήματος infotainment του αυτοκινήτου (συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto) ή μέσω smartphone με την εφαρμογή myOpel.

Το πακέτο OpelConnect κάνει το ντεμπούτο του στο φετινό Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (IAA, 12-22 Σεπτεμβρίου).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ήδη να εξοπλίσουν το νέο τους αυτοκίνητο με υπηρεσίες OpelConnect. Οι τιμές ξεκινούν από 300€ (τιμή λιανικής με ΦΠΑ στη Γερμανία). Το σύστημα διατίθεται για μοντέλα από Corsa, Crossland X και Grandland X, μέχρι τα Combo Life, Combo Cargo, Zafira Life και Vivaro.

Το πακέτο OpelConnect αποτελεί στάνταρ εξοπλισμό σε μοντέλα της μάρκας με συστήματα infotainment Multimedia Navi και Multimedia Navi Pro, και στα νέα Corsa-e και Grandland X Hybrid4.

Οι υπηρεσίες OpelConnect θα διατίθενται αρχικά από το φθινόπωρο του 2019 σε 12 χώρες της Ευρωπαϊκής αγοράς, αλλά όχι στην Ελλάδα, όπου αναμένεται αργότερα.

Νίκος Τσάδαρης