Η BMW ανακοίνωσε αρκετές νέες αναβαθμίσεις για τη γκάμα των μοντέλων της, που θα δούμε από το φετινό καλοκαίρι στην ευρωπαϊκή αγορά.

Με τις προδιαγραφές των εκπομπών ρύπων Euro 6 να έχουν ανακοινωθεί και η ισχύς τους να ξεκινάει από το Σεπτέμβριο 2014, η BMW αποφάσισε να προσφέρει από νωρίς αρκετά της μοντέλα με μειωμένους ρύπους, ώστε να καλύπτουν τις νέες αυτές προδιαγραφές. Από τις αρχές του φετινού καλοκαιριού, τα μοντέλα της γερμανικής φίρμας που εφοδιάζονται με τους TwinPower Turbo κινητήρες θα καλύπτουν τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6. Επίσης, από τις αρχές του 2014, όλα τα Μ μοντέλα, καθώς και ο 6κύλινδρος της νέας Ζ4 θα μειώσουν και αυτά με τη σειρά τους τις εκπομπές CO2.

Ακόμα, 4 νέα μοντέλα της BMW θα εφοδιαστούν με το αναβαθμισμένο σύστημα τετρακίνησης της γερμανικής φίρμας. Αυτές θα είναι η BMW 118 d xDrive 3d και 5d, η BMW 318d xDrive Sedan και η 318d xDrive Touring, οι οποίες θα εφοδιάζονται όλες με τον 2λιτρο πετρελαιοκινητήρα 143 ίππων. Τέλος, το 5ο μοντέλο που θα «φοράει» το σύστημα xDrive θα είναι η 335d xDrive Sedan, που θα εφοδιάζεται με τον 3λιτρο diesel κινητήρα των 313 ίππων. Όσον αφορά στα κιβώτια μετάδοσης, η BMW θα προσφέρει πλέον το 8άρι αυτόματο κιβώτιο σε όλη της τη γκάμα, όπως την 1 Σειρά, την 3 Σειρά και την 6 Σειρά, ενώ θα διαθέτουν και ένα νέο Launch Control.

Πηγή: autotriti.gr