Όπως έγινε γνωστό, ο δικαστής Scott C. Clarkson του πτωχευτικού δικαστηρίου στη Σάντα Άνα της Καλιφόρνια έκανε δεκτό το σχέδιο της American Suzuki Motor Corporation για υπαγωγή στο Άρθρο 11 [δηλαδή να τεθεί σε πτώχευση].

Έτσι, υποστηριζόμενη από όλους σχεδόν τους πιστωτές της, η American Suzuki μπορεί να ξεκινήσει την αναδιάρθρωση της επιχειρηματικής της λειτουργίας στις ΗΠΑ. Βασικό μέτρο της αναδιάρθρωσης, όπως είχαμε γράψει στις 7 Νοεμβρίου 2012, είναι η παύση πωλήσεων των αυτοκινήτων Suzuki.

Στο εξής η επιχειρηματική δραστηριότητα της American Suzuki θα περιστρέφεται στις μοτοσυκλέτες, τα ATV, τους κινητήρες θαλάσσης και τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, ενώ ιδιοκτήτριά της θα είναι εξολοκλήρου η ιαπωνική Suzuki Motor Corporation. Όνομα της εταιρείας στις ΗΠΑ θα είναι το ήδη υπάρχον: Suzuki Motor of America.

«Η σημερινή έγκριση αποτελεί σημαντικό ορόσημο και ένα από τα τελευταία βήματα στη διαδικασία αναδιάρθρωσης», δήλωσε ο Freddie Reiss, που έχει την ευθύνη ολοκλήρωσης της διαδικασίας για την American Suzuki.

«Στη διάρκεια των ερχόμενων εβδομάδων, θα εφαρμόσουμε και τα τελευταία βήματα του σχεδιασμού μας, πράγμα που θα επιτρέψει στην εταιρεία να πουλάει μοτοσυκλέτες και ATV, κινητήρες θαλάσσης και ανταλλακτικά αυτοκινήτων, κάτι που σε κάποιο βάθος χρόνου θα αυξήσει τις πωλήσεις αυτών των ειδών.

Εκτός των ανταλλακτικών θα προσφέρουμε και σέρβις στα αυτοκίνητα που ήδη έχουν πουληθεί, μέσω του δικτύου αντιπροσώπων».

Αντίγραφο του σχεδίου αναδιάρθρωσης της American Suzuki Motor Corporation υπάρχει στο διαδίκτυο.