Πρώτη εμφάνιση στην 83η διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης και για τη νέα γενιά του Νissan Note.

Με προπομπό το Invitation concept και ακολουθώντας τη φιλοσοφία του προκατόχου, το νέο Nissan Note θα κατασκευάζεται στη Μεγάλη Βρετανία, στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της ιαπωνικής εταιρείας στο Sunderland.

Το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιεί για την κίνησή του τρία μηχανικά σύνολα, τα οποία χαρακτηρίζονται από τις πολύ χαμηλές εκπομπές ρύπων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Βασικός κινητήρας βενζίνης είναι ο 1.2 λίτρων, που αποδίδει 80 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 11,2 χλγμ. ροπής στις 4.000 σ.α.λ. Όσο για τις εκπομπές CO2, αυτές ανέρχονται σε 109 γρ./χλμ.

Αμέσως μετά ακολουθεί ο ειδικά επεξεργασμένος και οικολογικής λειτουργίας 1.2 λίτρων DIG-S, με ισχύ 98 ίππων στις 5.600 σ.α.λ. και 14,5 χλγμ. ροπής στις 4.400 σ.α.λ., ο οποίος εκπέμπει ρύπους CO2 99 γρ./χλμ. (119 γρ./χλμ. με το κιβώτιο ταχυτήτων CVT).

Μοναδικός πετρελαιοκινητήρας στην υπηρεσία του μοντέλου είναι ο 1.5 λίτρων turbo diesel των 90 ίππων της Renault-Nissan Alliance, με εκπομπές ρύπων διοξειδίου του άνθρακα που ανέρχονται σε μόλις 95 γρ./χλμ.

Το σύστημα start & stop θα είναι τοποθετημένο σε όλες τις εκδόσεις του νέου Note, του οποίου η παραγωγή θα ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι.

Πηγή: 4troxoi.gr