Εξελίξεις στο σύστημα Night Vision της BMW

Χρησιμοποιείται κάμερα θερμικής απεικόνισης τοποθετημένη στη μάσκα του αυτοκινήτου


AUTO
0:50
14/02/2013
Εξελίξεις στο σύστημα Night Vision της BMW
2
loading

Ένα βήμα παραπέρα στον τομέα της οδικής ασφάλειας και συγκεκριμένα στην οδήγηση τη νύχτα έκανε η BMW, παρουσιάζοντας τη λειτουργία Dynamic Light Spot.

Η συγκεκριμένη αποτελεί μέρος του ευρύτερου συστήματος νυχτερινής όρασης BMW Night Vision και αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της στην προσεχή έκθεση της Γενεύης, περνώντας σε παραγωγή το καλοκαίρι του 2013.

Χρησιμοποιώντας μία κάμερα θερμικής απεικόνισης τοποθετημένη στη μάσκα του αυτοκινήτου, το εν λόγω σύστημα μπορεί να ανιχνεύει, μέσω υπερύθρων, αντικείμενα που εκπέμπουν θερμότητα από απόσταση 100 μέτρων, μεγαλύτερη από ότι μπορούν να φωτίσουν τα φώτα του αυτοκινήτου.

Με βάση δε το θερμοκρασιακό προφίλ, μπορεί να αντιληφθεί αν πρόκειται περί ανθρώπου ή ζώου. Εάν τώρα το BMW Night Vision προβλέψει πιθανή σύγκρουση με ζώο, το Dynamic Light Spots αρχίζει να αναβοσβήνει προς το ζώο, με στοχευόμενο τρόπο ώστε να το προειδοποιήσει. Ταυτόχρονα, εμφανίζεται ένα εικονίδιο ελαφιού στο ταμπλό οργάνων. Σε περίπτωση έντονου κινδύνου, το σύστημα εκπέμπει επίσης μία ακουστική προειδοποίηση για να επιστήσει την προσοχή του οδηγού.

Πηγή: autotriti.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar ΑΚΗΣ +

    Να σου συμπληρώσω οτι μετά την μερσεντες το παρουσίασε για πρώτη φορά η εταιρεία στη σειρά 7 E65 το 2006.Εμφανιζόταν στη κεντρική οθόνη στο @idrive ενω στη συνέχεια στην σειρά 7 F01 του 2009 συνοδευόταν και με προειδοποιήση στο @Head -up -display . Η θερμικη κάμερα που θα φέρει το μοντέλο του 2013 θα είναι δυνατότερη και έχει αυξημένες λειτουργίες οπως περιγράφει πάνω.

  2. avatar Maximosb

    Το έχουν παρουσιάσει εδώ και τρία χρόνια και άλλες εταιρείες, όπως η αυδή, ούτε καν περσινά ξυνά σταφύλια...επειδή το έχω δοκιμάσει, καμία χρήση...άσε δε που ειναι πολύ ακριβό... Με λίγα λόγια, απλά να έχουν να πουν κάτι...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει