Μια από τις πιο σπουδαίες εκδηλώσεις ιστορικών αυτοκινήτων, η Bodensee Klassik 2019, ξεκινά σήμερα 2 Μαΐου, στις 5 μ.μ. στην πόλη Friedrichshafen.

Την Παρασκευή (σκέλος 1, Bregenz-Reutte-Bregenz) και το Σάββατο (σκέλος 2, Bregenz-Ravensburg-Bregenz), 180 κλασικά αυτοκίνητα σε άριστη κατάσταση θα διανύσουν συνολικά 530 χλμ. περνώντας από τις περιοχές Vorarlberg, Tirol, Allgäu και Upper Swabia.

Φέτος το «παρών» δίνουν θρυλικά αυτοκίνητα, όπως το Ascona B 400 (το μοντέλο που οδήγησαν οι Walter Röhrl και Christian Geistdörfer, όταν έγιναν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές το 1982), αλλά και κλασικά μοντέλα όπως τα «Kulläng» Kadett και Irmscher Commodore.

Επιπλέον, συμμετέχει ένα αγωνιστικό Opel του 1903, μία έκδοση αυτοκινήτου τουρισμού μεγάλων αποστάσεων του Manta A και ένα 210hp Opel Insignia Grand Sport 4×4 θα εκτίθενται μπροστά από το συνεδριακό κέντρο Bregenz Festspielhaus.

Το πιο παλιό Opel που συμμετέχει στο Bodensee Klassik είναι το Kadett B 1900 Rallye του 1971, πρώην εταιρικό αυτοκίνητο του Σουηδού, εργοστασιακού οδηγού της Opel, Anders Kulläng.

Νίκος Τσάδαρης