Ο κίνδυνος που υποεκτιμούν οι οδηγοί και μπορεί να προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο

Μια έρευνα επίκαιρη ενόψει της εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα


AUTO
10:05
24/04/2019
Ο κίνδυνος που υποεκτιμούν οι οδηγοί και μπορεί να προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο
3
loading

Ο κίνδυνος για θανατηφόρο τροχαίο αυξάνεται σημαντικά ακόμη και λίγο αν βρέχει, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα. Όσο πιο βρεγμένος και ολισθηρός είναι ο δρόμος, τόσο πιο φονικός μπορεί να γίνει, σύμφωνα με τους ερευνητές - μια υπόμνηση επίκαιρη ενόψει της εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα.

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον μετεωρολόγο Σκοτ Στίβενς του Ινστιτούτου Κλιματολογικών Μελετών του Πανεπιστημίου της Β. Καρολίνα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο Δελτίο της Αμερικανικής Μετεωρολογικής Εταιρείας, ανέλυσαν δεδομένα για 125.012 θανατηφόρα τροχαία στη διάρκεια πέντε ετών και τα συσχέτισαν με τις καιρικές συνθήκες, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η μελέτη εκτιμά ότι με λίγη βροχή («μιλάμε για ψιχάλα, που το σκέφτεσαι αν θα ανοίξεις ομπρέλα», όπως είπε ο Στίβενς), ο κίνδυνος θανατηφόρου τροχαίου αυξάνεται κατά 27%. Με μέτριας έντασης βροχή ο κίνδυνος αυξάνεται κατά 75%, ενώ όταν βρέχει πολύ, ο κίνδυνος είναι σχεδόν δυόμισι φορές μεγαλύτερος.

«Οι οδηγοί κόβουν ταχύτητα όταν βρέχει πολύ, αλλά υποεκτιμούν τον κίνδυνο της λιγοστής βροχής», επισήμανε ο Αμερικανός μετεωρολόγος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar GP IOA

  Αν δεν αλλάξει η νοοτροπία της ελληνικής οικογένειας, ότι και να κάνουν οι αρχές είναι ανούσιο.

  Εξηγουμαι: αν δεν βάζεις όρια στα παιδιά σου πώς περιμένεις να ακολουθούν κανόνες ως ενήλικες;

 2. avatar Giorgis

  Αυτό που υποτιμούν όλοι, ακόμη και το κράτος, είναι η οδήγηση υπό συνθήκες κούρασης και αϋπνίας, που κάποιες φορές είναι χειρότερη από οδηγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

 3. avatar Καπόνε

  Δε πα να τους τα λέτε....ο Χαζός νομίζει οτι τα ξέρει όλα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει