Το Infiniti Qs Inspiration είναι ένα πρωτότυπο σπορ σεντάν, που σχεδιάστηκε για την εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Παρουσιάστηκε στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης και δίνει μια νέα «οπτική» για τα σπορ σεντάν, με υψηλότερη θέση οδήγησης και ένα πανίσχυρο ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο, με μετάδοση της ισχύος και στους τέσσερις τροχούς.

Αντιπροσωπεύοντας την επιθυμία της μάρκας να αμφισβητήσει το «κατεστημένο», το Qs Inspiration αποτελεί την «προεπισκόπηση» ενός προσεχούς μοντέλου παραγωγής, αφήνοντας σαφείς «υπαινιγμούς» για τον  εξηλεκτρισμό της γκάμας Infiniti στο μέλλον, τόσο με αμιγώς ηλεκτροκίνητα σύνολα, όσο και με την τεχνολογία e-Power.

Η ευέλικτη αρχιτεκτονική του πρωτοτύπου, έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί ηλεκτροκινητήρες υψηλής απόδοσης, ενώ επιτρέπει στους σχεδιαστές να «ανατρέψουν» την παραδοσιακή σχεδίαση στα σεντάν, με νέες εξωτερικές διαστάσεις και ένα ευρύχωρο σαλόνι.

Με τη δημιουργία του από την ομάδα σχεδιαστών του Karim Habib, εκτελεστικού διευθυντή σχεδιασμού της μάρκας, το πρωτότυπο Qs Inspiration επιβεβαιώνει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Infiniti για τα επερχόμενα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο, παρουσιάζεται σε ένα εκθεσιακό χώρο ρηξικέλευθου σχεδιασμού, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον διάσημο Ιάπωνα αρχιτέκτονα Kengo Kuma.

Η Infiniti θα κατασκευάσει στην Κίνα το πρώτο, νέας γενιάς ηλεκτροκίνητο όχημα, για την εγχώρια αγορά.

Νίκος Τσάδαρης