Το σουπερμίνι που είδαμε για πρώτη φορά από κοντά στο τέλος του Μάρτη στην Ταϊλάνδη, στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Bangkok, έρχεται πλέον και στην Ευρώπη προσαρμοσμένο στις δικές της απαιτήσεις.

Πρόκειται για ένα παγκόσμιο μοντέλο εκ μέρους της Mitsubishi, με τη φιλοδοξία να σταδιοδρομήσει και στις πέντε ηπείρους. Σε ορισμένες αγορές φέρει την ονομασία «Mirage».

Ο κινητήρας του είναι 3κύλινδρος του ενός λίτρου, με εκπομπές CO2 μόλις 92 γρ./χλμ., ο οποίος συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων πέντε σχέσεων. Το συνολικό του μήκος ανέρχεται στα 3.710 χλστ., ενώ το βάρος του είναι 845 κιλά.

Το ASX φέρει ελαφρές αλλαγές στην εξωτερική του σχεδίαση, στην πρώτη παρέμβαση που του γίνεται από το 2010 που παρουσιάστηκε.

H Plug-in-Hybrid έκδοση του Outlander βασίζεται στη νέα γενιά του μοντέλου, που παρουσιάστηκε στα τέλη Αυγούστου στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Μόσχας.

Πρόκειται για το πρώτο στον κόσμο Plug-in-Hybrid SUV, που εξελίχθηκε χάρις στην τεχνολογία των πρωτοτύπων i-MIEV. Ως κινητήρα εσωτερικής καύσης χρησιμοποιεί τον δίλιτρο 4κύλινδρο MIVEC.

Οι μπαταρίες του μπορούν να φορτιστούν πλήρως σε 4,5 ώρες, ενώ μια ταχεία φόρτιση έρχεται κατά 80% εις πέρας μέσα σε 30 λεπτά. Η αυτονομία του, με συνδυασμένη κίνηση ανέρχεται στα 880 χλμ. (1 λτ./61 χλμ.)

Μήκος: 4655 mm
Πλάτος: 1800 mm
Ύψος: 1680 mm
Μεταξόνιο: 2670 mm

Πηγή: 4troxoi.gr