Η BMW γιορτάζει το νέο κατάστημά της, iPark Lane, ενώ ταυτόχρονα αποκάλυψε νέα στοιχεία για το ηλεκτρικό μοντέλο i3, καθώς και τα ηλεκτρικά πρωτότυπα ποδήλατα iPedelec.

Νέες φωτογραφίες από το εσωτερικό διάκοσμο του εντυπωσιακού πρωτότυπου ηλεκτρικού μοντέλου της BMW, i3, αποκάλυψε η γερμανική φίρμα. Τo i3 αποτελεί την πρόταση της ΒMW για τις μελλοντικές μετακινήσεις στην πόλη.

Ενσωματώνει κινητήρα ηλεκτρικό με ισχύ 170 ίππους και ροπή 250 Nm, επιταχύνοντας από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε περίπου 8 δευτερόλεπτα.

Για τον περιορισμό του συνολικού του βάρους, οι μηχανικοί της BMW δημιούργησαν το αμάξωμά του i3 με βάση την αρχιτεκτονική δομή που οι ίδιοι ονομάζουν «LifeDrive».

Αυτή περιλαμβάνει τη χρήση υλικών από ανανεώσιμες οικολογικές πρώτες ύλες αλλά και σχεδιαστικά μοτίβα που προτάσσουν την αίσθηση ευρυχωρίας. Σημειώστε ότι με 4θέσια διάταξη στην καμπίνα, ο χώρος αποσκευών του πρωτότυπου i3 έχει όγκο 200 λίτρων.

Τέλος, αξίζει να γίνει αναφορά και τις τεχνολογίες επικοινωνίας που φέρει το i3.

Μεταξύ άλλων, αυτές περιλαμβάνουν και πρωτόκολλο επικοινωνίας που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να παρέχει σημαντικές πληροφορίες στο smartphone κινητό του ιδιοκτήτη του (π.χ την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας του ηλεκτροκινητήρα) ή και να εντοπίζει μόνο του σταθμούς ανεφοδιασμού για τη μπαταρία του.

Όσον αφορά στα πρωτότυπα ηλεκτρικά ποδήλατα, iPedelec, είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο και ανθρακόνημα και έχουν τη δυνατότητα δύο από αυτά να αποθηκευτούν και να μετακινηθούν στο χώρο αποσκευών του i3.

Εξοπλίζονται με μπαταρία 42V λιθίου-μαγγάνιου, η οποία κινεί έναν ηλεκτροκινητήρα 250W με ροπή 20 Νm.

Η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 25 χλμ./ώρα και η αυτονομία του μπορεί να φτάσει μέχρι και 40 χιλιόμετρα. Τέλος, για ένα πλήρες γέμισμα της μπαταρίας χρειάζεται περίπου 1,5 ώρα με ένα ταχυφορτιστή.

Πηγή: autotriti.gr