Περισσότερα αυτοκίνητα από κάθε άλλη χρονιά αυτής της δεκαετίας πωλήθηκαν το 2017 στην Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας Αυτοκινητοβιομηχανίας (VDA) και της υπηρεσίας Αδειοδότησης Οχημάτων (KBA).

Οι νέες άδειες κυκλοφορίας αυξήθηκαν το 2017 κατά 2,7% ή κατά 3.4 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε σχέση με το προηγούμενο έτος, δείχνοντας ότι η αγορά αυτοκινήτου παρέμεινε ανεπηρέαστη από το σκάνδαλο με το παράνομο λογισμικό. «Η γερμανική αγορά αυτοκινήτου αυξήθηκε πέρυσι για τέταρτη συνεχή χρονιά και έφτασε στο υψηλότερο σημείο της για αυτή την δεκαετία», δήλωσε ο επικεφαλής της VDA Ματίας Βίσμαν.

Στα επιμέρους στοιχεία, τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα μειώθηκαν κατά 7,1% και αποτελούν πλέον το 38,8% της αγοράς, ενώ αυξήθηκαν τα βενζινοκίνητα, που καταλαμβάνουν το 57,7% της αγοράς. Την ίδια ώρα οι πωλήσεις των υβριδικών αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 76%, ενώ ο αριθμός των αποκλειστικά ηλεκτροκίνητων οχημάτων σημείωσε αύξηση 120% σε σχέση με το 2016. Οι απόλυτοι αριθμοί ωστόσο παραμένουν χαμηλοί, με τα 85.000 υβριδικά να αποτελούν μόλις το 2,5% των συνολικών πωλήσεων αυτοκινήτων και τα 25.000 ηλεκτρικά να φθάνουν το 0,7%.

Σε ό,τι αφορά την απήχηση των γερμανικών αυτοκινήτων στο εξωτερικό, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, από τα 5,6 εκατομμύρια αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν στην Γερμανία πέρυσι, το 77,4% ή τα 4.4 εκατομμύρια έχουν εξαχθεί.