Ήδη από την αρχή της χρονιάς ο Valentino Rossi χρησιμοποιεί ένα καινούργιο κράνος, πάνω στην εργοστασιακή Ducati Desmosedici GP12. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πρότυπο αυτό κράνος φέρει την κωδική ονομασία «Project 46», αφού έχει ουσιαστικά «χτιστεί» γύρω από το κεφάλι του Rossi.

Χρησιμοποιείται η λέξη «χτιστεί», διότι το κράνος έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τη νέα φιλοσοφία της ιταλικής φίρμας, που η ίδια αποκαλεί AGV Standards. Τις προδιαγραφές αυτές θα χρησιμοποιεί από εδώ και πέρα η AGV για να κατασκευάζει όλα τα κράνη της.

Η AGV ξεκίνησε το «Project 46» με ένα βιομετρικό σκανάρισμα του κεφαλιού του Rossi. Με βάση τις τρισδιάστατες αυτές μετρήσεις, η εταιρεία προχώρησε ύστερα στην κατασκευή του κράνους, πετυχαίνοντας εξαιρετική εφαρμογή στο κεφάλι του Valentino. Όμως αυτό δεν είναι το μόνο επίτευγμα των νέων AGV Stabdards.

To «κατά παραγγελία» κράνος προσφέρει πολύ καλύτερο αερισμό (+193%), ενώ, εξίσου σημαντικό, προσφέρει μεγαλύτερο πεδίο ορατότητας του αναβάτη κατά 15 μοίρες και καλύτερη αεροδυναμική συμπεριφορά.

Δεν είναι ακόμα γνωστό το πώς ακριβώς θα εφαρμοστεί στα κράνη μαζικής παραγωγής η διαδικασία AGV Standards, όμως σε λίγες εβδομάδες θα γίνει η επίσημη παρουσίαση τους, οπότε θα σας ενημερώσουμε για τις λεπτομέρειες. Μέχρι τότε, απολαύστε τα μοναδικά γραφικά του νέου κράνους του VR δια χειρός Aldo Drudi.