Δύο νεαροί σε συνεργασία με την Triumph και τη Barbour Outdoor Clothing παίρνοντας σαν βάση ένα Bonneville και δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό concept, με την ονομασία «Speed Twin Concept».

Πρόκειται για δύο Βρετανούς, τους Roy Norton και Tom Kasher, οι οποίοι ξεκίνησαν να σχεδιάζουν ένα «μοντέλο που θα αξιοποιεί τις ρετρό γραμμές με μια σύγχρονη προσέγγιση». Αφού ολοκλήρωσαν τα πρώτα σχέδιά τους, οι δύο νεαροί επικοινώνησαν με την Triumph, η οποία δέχτηκε να συμμετάσχει στο φιλόδοξο σχέδιο.

Ο διευθυντής Simon Warburton, μάλιστα, ζήτησε συγκεκριμένα μια μοτοσικλέτα «βασισμένη στον αερόψυκτο κινητήρα των 865 κ.εκ., τη μοτοσικλέτα στην οποία θα εξελισσόταν το Bonneville σε ένα παράλληλο σύμπαν».

Η διαδικασία του σχεδιασμού του concept συνεχίστηκε με τη συμβολή της βρετανικής εταιρείας, η οποία φρόντισε ώστε να μην υπάρξουν θέματα με τα μηχανικά μέρη, την κατασκευή ή το ομολογκάρισμα της μοτοσικλέτας.

Το μοντέλο που απεικονίζεται στις φωτογραφίες κατασκευάστηκε από ειδικό πηλό και άλλα συνθετικά υλικά, ωστόσο, ο κινητήρας και το πλαίσιο είναι αληθινά, μιας και τα εξασφάλισε η Triumph.

Μετά την ολοκλήρωσή του, η Xenophya Design ανέλαβε να το μεταφέρει σε κανονική κλίμακα και να το εξοπλίσει με ελαστικά της Firestone και φρένα ενός Thruxton, μεταξύ άλλων. Η Triumph δήλωσε απόλυτα ευχαριστημένη και δεν απέκρυψε το γεγονός ότι μπορεί στο μέλλον να χρησιμοποιήσει κάποια από τα σχεδιαστικά στοιχεία του.

Πηγή: mototriti.gr