H AMG υπόσχεται πως το λανσάρισμα της ηλεκτρικής Mercedes SLS AMG E-Cell στα τέλη του 2012 ή τις αρχές του 2013, θα σηματοδοτήσει το ντεμπούτο περισσότερων ηλεκτρικών μοντέλων.

Ο ισχυρός άνδρας της AMG, Ola Källenius, είπε πως η εξέλιξη της SLS AMG E-Cell πηγαίνει καλά και το αυτοκίνητο θα βρεθεί σε κάποια έκθεση μέχρι τα τέλη του 2012. Αυτή, όμως, θα είναι η αρχή της ενασχόλησης της AMG με τα ηλεκτρικά μοντέλα.

Ο κος Källenius σε συνέντευξή του δήλωσε πως οι ηλεκτρικοί κινητήρες είναι σίγουρα το μέλλον της AMG, ενώ κάποια μορφή KERS (Kinetic Energy Recovery System: σύστημα ανάκτησης της κινητικής ενέργειας) θα πάρει το δρόμο της παραγωγής σε μοντέλα της AMG. Ωστόσο, δεν αποκάλυψε ποια μοντέλα σκοπεύουν να μετατρέψουν, αλλά από τη στιγμή που η SLS έγινε ένα ηλεκτρικό supercar, δε θα υπάρξει πρόβλημα με τα άλλα μοντέλα.

Υπενθυμίζεται πως η πλήρως ηλεκτρική SLS AMG E-Cell διαθέτει μπαταρίες ιόντων λιθίου 48 kWh, οι οποίες τροφοδοτούν 4 ηλεκτρικούς κινητήρες, η απόδοση των οποίων είναι 533 ίπποι και 880 Nm.

Η SLS E-Cell πραγματοποιεί το 0-100 χλμ./ώρα σε 4,0 δλ., μόλις 0,2 δλ. πιο αργά από την «κανονική» SLS AMG.

Πηγή: autotriti.gr