Το Πρωτάθλημα Ράλι Regularity Ιστορικών Αυτοκινήτων ολοκληρώθηκε την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου με το Ράλι Regularity Αναβάσεων, που διοργανώθηκε από το Αθλητικό Σωματείο «Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής» (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.).

Οι διαδρομές της Αττικής γέμισαν με όμορφα ιστορικά αυτοκίνητα που είχαν κατασκευαστεί από το 1960 έως το 1990, καθώς 47 πληρώματα έλαβαν μέρος στο τελευταίο ραντεβού της φετινής χρονιάς. Η ημέρα ξεκίνησε από το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.) όπου αρχικά πέρασαν από τη διαδικασία Τεχνικού και Διοικητικού Ελέγχου, τα πληρώματα εκτός Αττικής.

Μετά την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης, απαραίτητης διαδικασίας, το Ράλι Regularity Αναβάσεων εκκίνησε από το Ολυμπιακό Στάδιο, με τα πληρώματα να τερματίζουν την προσπάθειά τους λίγες ώρες αργότερα στην Πάρνηθα και πιο συγκεκριμένα στο Καζίνο. Ενδιάμεσα, οι συμμετέχοντες έδωσαν τη μάχη ακριβείας απέναντι σε χρονόμετρα και αντιπάλους, σε 5 Regularity Ειδικές Διαδρομές που περιλάμβαναν 11 μετρήσεις Ακριβείας στην Πεντέλη και την Πάρνηθα, οι οποίες περιλάμβαναν μεταξύ άλλων, διαδρομές Ανάβασης που έχουν γράψει ιστορία στον Ελληνικό Μηχανοκίνητο Αθλητισμό, όπως η Ανάβαση Πάρνηθας και η Ανάβαση Διονύσου, που μάλιστα αναβίωσε το 2016.

Ο αγώνας χαρακτηρίστηκε από δύσκολες διαδρομές, που χρειάζονταν μεγάλη προσοχή και πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των μελών του πληρώματος. Όσον αφορά στα τελικά αποτελέσματα, η μάχη για τη νίκη στον απαιτητικό αγώνα που είχε μήκος 120 χιλιομέτρων ήταν αμφίρροπη και κρίθηκε μόλις στην τελευταία χρονομέτρηση.

Νικητές αναδείχθηκαν οι Μάνος Παλαβίδης-Ιούλιος Ιατρίδης (Renault 5 GT Turbo, 1985) οι οποίοι τέθηκαν εξαρχής επικεφαλής, όμως απειλήθηκαν από τους Γιώργο Γεωργακόπουλο-Κωνσταντίνο Τσιτσιλώνη (Morris Mini, 1967) οι οποίοι μάλιστα προηγήθηκαν στην προτελευταία χρονομέτρηση, προτού υποχωρήσουν στο τέλος για μόλις 1,1 δευτερόλεπτα. Στο βάθρο ανέβηκαν επίσης οι Πέτρος Βασιλόπουλος-Βασίλης Βασιλόπουλος (Ford Capri GT, 1973), καθώς τερμάτισαν στην 3η θέση της Γενικής Κατάταξης.

Μια θέση πιο πίσω, βρέθηκαν οι Σπύρος Μουστάκας-Νικόλας Μουστάκας (Renault 5 Alpine, 1984) που με αυτό το αποτέλεσμα, κατέκτησαν το Πρωτάθλημα Regularity για το 2016, επίτευγμα που αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστούμε πως ο συνοδηγός Νικόλας Μουστάκας, είναι μόλις 10 ετών! Την πρώτη εξάδα του αγώνα συμπλήρωσαν οι Νίκος Φράγκος-Κωστής Γιαννόπουλος (Alfa Romeo GT Junior, 1973) και Δημήτρης Χανιώτης-Τάσος Αρωνίτης (Porsche 911T, 1970). Να σημειωθεί, πως στο τέλος του αγώνα απονεμήθηκαν ειδικά κύπελλα στο μικρότερο και στο παλαιότερο αυτοκίνητο του αγώνα, τα οποία κέρδισαν οι Γιώργος Γεωργακόπουλος-Κωνσταντίνος Τσιτσιλώνης για το Morris Mini των 998 κ.εκ. και οι Ανδρέας Πανούσης-Valentina Myrosnychenko για τη Mercedes Benz 190 SL, με έτος παραγωγής το 1960!

Νικητές επιμέρους κατηγοριών

Κατηγορία Ε: Θεοφάνης Μήλας – Ελένη Μήλα (Morris Sedan, 1961)

Κατηγορία G: Γιώργος Γεωργακόπουλος-Κωνσταντίνος Τσιτσιλώνης (Morris Mini, 1967)

Κατηγορία H: Πέτρος Βασιλόπουλος-Βασίλης Βασιλόπουλος (Ford Capri GT, 1973)

Κατηγορία Ι: Θεμιστοκλής Κονταράτος-Μαθιός Μανσόλας (Porsche 911 SC, 1980)

Κατηγορία J1/J2: Μάνος Παλαβίδης-Ιούλιος Ιατρίδης (Renault 5 GT Turbo, 1985)

rlreanv1 rlreanv2 rlreanv3 rlreanv4 rlreanv5 rlreanv6 rlreanv7 rlreanv8

Νίκος Τσάδαρης