Η πρώτη σειρά ειδικών εκδόσεων γιορτάζει τα 50 χρόνια συμμετοχών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto GP της εταιρείας των τριών διαπασών. Η συγκεκριμένη επέτειος τιμήθηκε με τον καλύτερο τρόπο για την αγωνιστική ομάδα της Yamaha, με τη νίκη του Ben Spies στο grand prix του Assen, στη σέλα μιας M1 με επετειακά χρώματα. Για να γιορτάσει την επέτειο αυτή, λοιπόν, η Yamaha παρουσίασε μια σειρά μοτοσικλετών και scooter που θα βαφτούν στα επετειακά χρώματα.

Τα μοντέλα της σειράς WGP 50th Anniversary Edition θα είναι τα εξής: YZF-R1, YZF-R6, YZF-R125, FZ8, Aerox και TZR50, θα είναι διαθέσιμα σε περιορισμένο αριθμό και θα συνοδεύονται από ειδικό πιστοποιητικό γνησιότητας.

Η δεύτερη σειρά, με το όνομα Grey Line, αφορά στα YZF-R1, YZF-R6, FZ8, Fazer8, XT1200Z Ténéré και YZF-R125. Η ιδιαιτερότητα της σειράς αυτής των ειδικών εκδόσεων έγκειται στο κυρίαρχο γκρι ματ χρώμα και στα πιο «ωμά» τελειώματα στα πλαστικά της μοτοσικλέτας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Yamaha, οι σχεδιαστές της εταιρείας έχουν συνειδητοποιήσει εδώ και καιρό ότι το γκρι είναι το καταλληλότερο χρώμα για να αναδείξει τις καμπύλες και τις ρευστές σχεδιαστικές γραμμές μιας μοτοσικλέτας και με αυτή την ειδική έκδοση, τα μοντέλα της σειράς μοιάζουν σα να επιστρέφουν στους βασικούς κανόνες του σχεδιασμού.

Οι μοτοσικλέτες που περιλαμβάνονται μέσα στις δύο νέες αυτές σειρές ειδικών εκδόσεων δε θα δεχτούν παρεμβάσεις στον μηχανολογικό τομέα και οι επιδόσεις, όπως και η συμπεριφορά τους, θα παραμείνουν ίδιες.

Πηγή: mototriti.gr