Η GM θα προσφέρει έναν κεντρικό αερόσακο ανάμεσα από τις δύο εμπρόσθιες θέσεις, ο οποίος ως στόχο έχει να προστατεύει οδηγό και συνεπιβάτη από τις πλευρικές συγκρούσεις.

Το ζήτημα της παθητικής ασφάλειας συνεχώς εξελίσσεται. Σε αυτήν τη λογική κινείται και η πρόθεση της General Motors να τοποθετήσει έναν κεντρικό αερόσακο μπροστά, προκειμένου να προσφέρει επιπλέον ασφάλεια στις πλευρικές συγκρούσεις. Ο εν λόγω αερόσακος βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του καθίσματος του οδηγού και αναπτύσσεται σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης ανάμεσα από τις δύο εμπρόσθιες θέσεις. Πρόθεση της GM είναι να τον λανσάρει το 2013 στα crossover του ομίλου Buick Enclave, GMC Acadia και Chevrolet Traverse, στα οποία θα διατίθεται στον στάνταρ εξοπλισμό των εκδόσεων που φέρουν ηλεκτρικά καθίσματα. Ο κεντρικός αερόσακος εξελίχθηκε σε μια περίοδο τριών χρόνων από τη GM και τον Ιάπωνα προμηθευτή της, την εταιρεία Takata Corp.

Το όλο ζήτημα προέκυψε, καθώς την περίοδο 2004 – 2009, το 11% των θανατηφόρων δυστυχημάτων αφορούσε πλευρικές συγκρούσεις. Η GM λέει πως στο 29% των πιο πάνω περιπτώσεων, ο νεκρός βρισκόταν στην πλευρά του οχήματος που έμεινε ανέπαφη από τη σύγκρουση.