Ο πρώτος οδηγός της BP Ford WRT, Mikko Hirvonen, βρίσκεται από το 2006 στην εργοστασιακή ομάδα και η επιθυμία του είναι να παραμείνει στις τάξεις της ομάδας και τη νέα χρονιά.

Το συμβόλαιο του μόνιμου διεκδικητή του τίτλου τα τελευταία χρόνια λήγει στο τέλος του 2011, και ο ίδιος θέλει να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Ford. Βέβαια, για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με τις προθέσεις της εταιρίας σε σχέση με την εμπλοκή της στο WRC.

Ακόμα η παρουσία της Ford στο θεσμό τα επόμενα χρόνια δεν είναι επιβεβαιωμένη και αυτή είναι η συμφωνία που προσπαθεί να κλείσει αυτή τη στιγμή ο Malcolm Wilson. «Αυτή τη στιγμή, δεν ξέρω με σιγουριά ποια είναι η επιθυμία της Ford αναφορικά με την εμπλοκή της στο WRC τον επόμενο χρόνο. Από την πλευρά μου, έχω βιώσει τα καλύτερα μου χρόνια με την ομάδα της Ford και σίγουρα θα ήθελα να παραμείνω».

Αντίθετα, ο ομόσταυλος του στην ομάδα, ο Jari Matti Latvala, έχει συμβόλαιο συνεργασίας με την Ford και για το 2012, αλλά και αυτός από την πλευρά του περισσότερο ανησυχεί για τις προθέσεις της Ford αναφορικά με το πρόγραμμα και την εμπλοκή της στο WRC. «Αν η Ford συνεχίσει φυσικά και θα είμαι μαζί τους. Το πιο βασικό είναι η M-Sport να ανανεώσει τη συνεργασία της με τη Ford».

Πηγή:4troxoi.gr