Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα αξιολόγησης νέων αυτοκινήτων (Euro NCAP), απένειμε στο 100% ηλεκτροκίνητο Nissan LEAF την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία που αφορά την ασφάλεια του αυτοκινήτου. Το Nissan LEAF πέτυχε εξαιρετικές επιδόσεις στις αυστηρές δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισμού και έλαβε βαθμολογία πέντε αστέρων, γεγονόςπου το καθιστά το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα που έλαβε ποτέ αυτή τη διάκριση.

Το «εστεμμένο» ως Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς Nissan LEAF, έλαβε 89% στη βαθμολογία για την ασφάλεια των ενηλίκων, 83% στην βαθμολογία που αφορά την προστασία των παιδιών και 84% στη βαθμολογία σχετικά με τα βοηθητικά συστήματα ασφάλειάς του. Το συμπαγές οικογενειακό hatchback πέτυχε επίσης ένα σκορ της τάξης του 65% για την ασφάλεια των πεζών, υψηλότερο από το μέσο όρο, γεγονός που οφείλεται εν μέρει στο χαμηλό σχεδιασμό του εμπρόσθιου τμήματος και στην έλλειψη «σκληρών σημείων», κάτω από το καπό.

Το Nissan LEAF αποδεικνύει ότι τα ηλεκτροκίνητα οχήματα μπορούν να επιτύχουν τα ίδια επίπεδα ασφάλειας όπως τα παραδοσιακά αυτοκίνητα. Ο πήχης τώρα έχει τεθεί για την επόμενη γενιά τέτοιων αυτοκινήτων στην ευρωπαϊκή αγορά, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Euro NCAP Michiel van Ratingen.

Η παραπάνω αξιολόγηση του Euro NCAP για το Nissan LEAF έρχεται σε λιγότερο από ένα μήνα μετά την κατάκτηση της πιο υψηλής βαθμολογίας ασφάλειας από το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο για την Οδική Ασφάλεια (IIHS) των ΗΠΑ για το ίδιο όχημα, ενώ είναι η δεύτερη βαθμολογία πέντε αστέρων για την Nissan στην Ευρώπη φέτος. Συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο, το συμπαγές crossover Nissan Juke σημείωσε, επίσης, άριστα αποτελέσματα.

Πηγή: auto24.gr