Το μοντέλο παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες στην έκθεση της Σαγκάης αλλά και στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ. Θα διατεθεί σε 100 αγορές ανά τον κόσμο και θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων της Chevrolet να διπλασιάσει τις πωλήσεις της στην Κίνα έως το 2015!

Από πλευράς μηχανικών συνόλων η Chevrolet αναφέρει ότι το αυτοκίνητο θα διατίθεται με μεγάλη γκάμα αφού θα περιλαμβάνει από 4κύλινδρα έως και 6κύλινδρα μηχανικά σύνολα, καθώς και βενζίνης-πετρελαίου, αλλά και LPG (υγραερίου)! Συνολικά οι κινητήρες θα είναι 10, ενώ αυτοί θα συνδυάζονται τόσο με χειροκίνητα όσο και με αυτόματα κιβώτια. Για την Αμερικάνικη αγορά η αρχή θα γίνει με κινητήρα 2,5 λίτρων τεχνολογίας Ecotec που θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων. Αυτός είναι τετρακύλινδρος με τεχνολογία άμεσου ψεκασμού, ενώ η απόδοση φτάνει τους 190 ίππους και τα 245 Nm ροπής. Στην κινεζική αγορά το Malibu θα διατεθεί με κινητήρες 2,0 και 2,4 λίτρων που θα συνδυάζονται με αυτόματα κιβώτια, ενώ η Chevrolet ανέφερε ότι σε συγκεκριμένες αγορές θα χρησιμοποιηθεί και κινητήρας 1,6 λίτρων με υπερτροφοδότηση.

Η εταιρεία υπόσχεται ότι το Malibu θα έχει τον κορυφαίο αεροδυναμικό συντελεστή στην κατηγορία του, που θα πλησιάζει αυτόν του Volt (0,280 Cd), ενώ σε συγκεκριμένες εκδόσεις θα χρησιμοποιούνται ενεργά πτερύγια στο εμπρός μέρος για την καλύτερη κατανομή του αέρα στο διαμέρισμα του κινητήρα, τη βελτίωση της αεροδυναμικής αντίστασης, και ως αποτέλεσμα της κατανάλωσης. Η σχεδίαση του μοντέλου είναι ενδιαφέρουσα, ενώ σε κάθε περίπτωση το Malibu προβάλλει δυναμικό όσο και «αθλητικό» χαρακτήρα, με ένα από τα ιδιαίτερα στοιχεία του να είναι τα πίσω φώτα που είναι έντονα εμπνευσμένα από τη νέα Chevrolet Camaro!

Τέλος, ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού το αυτοκίνητο μπορεί να χρησιμοποιήσει ζάντες από 17 έως 19 ιντσών, με την εταιρεία να δίνει ιδιαίτερη σημασία στο σχεδιασμό της ανάρτησης, αλλά και της πληθώρας ηλεκτρονικών συστημάτων με στόχο την κορυφαία ενεργητική ασφάλεια του Malibu. Τα επίπεδα εξοπλισμού θα είναι τα LS, LT και LTZ, ενώ θα υπάρχουν 10 χρώματα για το εξωτερικό και 4 συνδυασμοί για τον εσωτερικό του διάκοσμο. Στο εσωτερικό η Chevrolet υπόσχεται πολύ καλούς χώρους για την κατηγορία του μοντέλου, ενώ το επίπεδο εξοπλισμού θα περιλαμβάνει (ανάλογα με την έκδοση), από το σύστημα ψυχαγωγίας MyLink της εταιρείας, έως 10 αερόσακους, κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, και σύστημα προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης. Στην Αμερική η διάθεση του αυτοκινήτου θα ξεκινήσει τους πρώτους μήνες του 2012.

Πηγή: autotriti.gr