Μπορεί όλη την προσοχή- και δικαίως- να επικεντρώθηκε στο πρωτότυπο ηλεκτρικό κουπέ με την ονομασία Esflow, στην διάρκεια του Σαλονιού Αυτοκινήτου της Γενεύης, όμως, στο περίπτερο της Nissan υπήρξε άλλη μια σημαντική πρώτη. Και αφορούσε στο κουπέ 370Ζ, το οποίο απέκτησε και GT Edition.

Πέρασαν λοιπόν 40 χρόνια από τότε που το πρώτο Datsun 240Z «αποβιβάσθηκε» στην ευρωπαϊκή αγορά. Και η Nissan, θέλοντας να γιορτάσει αυτή την επέτειο για το άκρως πετυχημένο κουπέ της, παρουσίασε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης μια ειδική, επετειακή έκδοση.

Η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο μοντέλο, πέρασε μάλλον απαρατήρητο. Όμως, όπως και να το κάνουμε, είναι κάτι το διαφορετικό.

Νέα ανάρτηση, βελτιώσεις στο σύστημα μετάδοσης, πλουσιότερος εξοπλισμός είναι τα στοιχεία που διακρίνουν την έκδοση GT του 370Ζ. Η συγκεκριμένη έκδοση θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό και ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα 370Ζ από τις νέες ζάντες αλουμινίου των 19 ιντσών, τα ευδιάκριτα αυτοκόλλητα με την ένδειξη GT Edition καθώς επίσης και από το ότι θα διατίθεται σε τρεις μόνο χρωματισμούς: Μαύρο μεταλλικό, λευκό (Pearl White) και το νέο μαύρο (Black Rose σύμφωνα με τη Nissan), το οποίο είναι αποκλειστικά για το 370Ζ GT Edition.

Παράλληλα η γιαπωνέζικη φίρμα αναφέρει πως έχει βελτιώσει την ηχομόνωση του αυτοκινήτου, για πιο αθόρυβες διαδρομές στο δρόμο.

Ο κινητήρας που κινεί την ειδική έκδοση, δεν έχει υποστεί αλλαγές ή βελτιώσεις. Έτσι, το V6 3.7 λίτρων μοτέρ αποδίδει 328 ίππους με την μεγίστη ροπή να είναι 363 Nm και το αυτοκίνητο να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ. / ώρα σε 5,7 δευτερόλεπτα.

Το Nissan 370Z GT Edition διατίθεται –προαιρετικά- με επτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο διαθέτει ειδική ρύθμιση για το χιόνι. Με ενεργοποιημένη αυτή την ρύθμιση, η εκκίνηση του αυτοκινήτου γίνεται με δεύτερη (κι όχι πρώτη) σχέση στο σαζμάν, προκειμένου να υπάρχει καλύτερος έλεγχος της πρόσφυσης των τροχών στον πάγο ή το χιόνι.

Στον τομέα του εξοπλισμού περιλαμβάνεται και κάμερα οπισθοπορείας – παρκαρίσματος, η οποία αποτελεί τμήμα του δορυφορικού συστήματος πλοήγησης, Nissan Premium Connect. Στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνεται επίσης και σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών.

Nissan 370Z
Ανέβηκε από gtwarmup. – Βίντεο με αμάξια, φορτηγά και μηχανές.

Πηγή: auto24.gr