Στην τελευταία μεγάλη δοκιμασία πριν από το Ράλι Ντακάρ 2024 υπεβλήθη στη Νότια Γαλλία το Audi RS Q e-tron. Τα τρία πληρώματα της ομάδας, Mattias Ekström/Emil Bergkvist, Stéphane Peterhansel/Edouard Boulanger και Carlos Sainz/Lucas Cruz, πραγματοποίησαν τις τελικές ρυθμίσεις, ενώ η προτεραιότητα των μηχανικών ήταν η περαιτέρω ενίσχυση της αντοχής όλων των εξαρτημάτων.

Τα πληρώματα, κατά τη διάρκεια της 5ήμερης δοκιμής που φιλοξενήθηκε στο Château de Lastours, διένυσαν μια συνολική απόσταση που ξεπέρασε τα 900 χιλιόμετρα. Υπό την ηγεσία του Τεχνικού Διευθυντή Dr. Leonardo Pascali, το επίκεντρο των μηχανικών ήταν η επιβεβαίωση των προτύπων ποιότητας.

Το καινοτόμο RSQ e-tron χαρακτηρίζεται από το ηλεκτρικό σύστημα κίνησής του με μπαταρία υψηλής τάσης και μετατροπέα ενέργειας. Το σύστημα της μπαταρίας και τα άλλα εξαρτήματα του εξαιρετικά αποδοτικού και χαμηλών εκπομπών ρύπων concept έπρεπε να περάσουν τις τελικές δοκιμές αντοχής στην περιοχή μεταξύ Narbonne και Perpignan, στις γαλλικές ακτές της Μεσογείου. Ταυτόχρονα, οι οδηγοί είχαν τη δυνατότητα να επιβεβαιώσουν για άλλη μια φορά το στήσιμο και τις ρυθμίσεις του RSQ e-tron για το Ράλι Ντακάρ, που είχαν εξελίξει σε διαφορετικά εδάφη κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Δείτε φωτογραφίες: