Ο Έντι Ράμα με ανάρτηση στα social media ειρωνεύτηκε τους τουρίστες από την Ιταλία που κάνουν διακοπές στην Αλβανία, κάνοντας σύγκριση με το παρελθόν, όταν χιλιάδες Αλβανοί εγκατέλειπαν τη χώρα για να πάνε στο γειτονικό της κράτος.

Συγκεκριμένα, δημοσίευσε δύο φωτογραφίες στο Facebook, που δείχνουν στιγμιότυπα από το 1991, όταν Αλβανοί επιβιβάστηκαν στο πλοίο «Vlora» για να πάνε στην Ιταλία.

«1990: Οι Αλβανοί φεύγουν για την Ιταλία – 2023: Οι Ιταλοί φεύγουν για διακοπές στην Αλβανία», έγραψε χαρακτηριστικά στις δύο φωτογραφίες, προσθέτοντας ότι «δεν έχετε δει τίποτα ακόμα».

😅😍dhe prit prit, s’keni parë gjë akoma🤗

Posted by Edi Rama on Tuesday, August 8, 2023

Σημειώνεται, ότι τα τελευταία χρόνια ο τουρισμός στην Αλβανία έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα, ειδικά μετά το 2020 και τους περιορισμούς που δημιούργησε στα ταξίδια ο κορονοϊός.

Το αλβανικό υπουργείο Τουρισμού αναφέρει ότι τους πρώτους έξι μήνες του 2023, περίπου 3,4 εκατομμύρια τουρίστες έφτασαν στη χώρα, αύξηση 33% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2022.

Έτσι, η Αλβανία αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να έχει υποδεχτεί παραπάνω από 9 εκατομμύρια, αρκετά περισσότερους σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.