Εξαφανισμένος φέρεται να είναι ο Σεργκέι Σουροβίκιν που είναι γνωστός ως «στρατηγός Αρμαγεδδών», λόγω της βαρβαρότητας που υπέδειξε στον πόλεμο της Συρίας, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι γνώριζε εκ των προτέρων για την ανταρσία της Wagner.

Ο Σουροβίκιν από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η ανταρσία, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος ζήτησε από τους μισθοφόρους να μην πάρουν τα όπλα και να μην συμμετέχουν στη δράση του Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Ωστόσο, η dailymail.co.uk αναμετέδωσε πληροφορίες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που ανέφεραν πως ένας κορυφαίος Ρώσος στρατηγός είχε πληροφορηθεί για επικείμενη ανταρσία των μισθοφόρων.

Έτσι, φέρεται να πρόκειται για τον Σεργκέι Σουροβίκιν, ειδικά μετά την ανάρτηση στο κανάλι Telegram Rybar, που ανέφερε ότι εκείνος «δεν έχει εμφανιστεί από το Σάββατο». «Το πού βρίσκεται δεν είναι γνωστό με βεβαιότητα. Υπάρχει μια εκδοχή ότι ανακρίνεται», ανέφερε στη συνέχεια.

Πληροφορίες αναφέρουν λοιπόν, ότι πιθανώς κρατείται κάπου και ανακρίνεται, ώστε να διαπιστωθεί τι πιθανώς γνώριζε και γιατί δεν ενημέρωσε, ειδικά από τη στιγμή που είναι δεύτερος στην ιεραρχία του ρωσικού στρατού.