Ο Ρώσος στρατηγός με επιρροή Σεργκέι Σουροβίκιν κάλεσε χθες Παρασκευή (23/6) τους μαχητές της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner να «σταματήσουν» και να επιστρέψουν στους στρατώνες τους «πριν να είναι πολύ αργά», μετά το κάλεσμα του επικεφαλής τους, του Γεβγκένι Πριγκόζιν, να εξεγερθούν εναντίον της στρατιωτικής ηγεσίας της Ρωσίας.

«Απευθύνομαι στους πολεμιστές και στους ηγέτες του ομίλου Wagner. Έχουμε το ίδιο αίμα, είμαστε πολεμιστές. Ζητώ να σταματήσετε. Προτού να είναι πολύ αργά, πρέπει να υπακούσετε στη βούληση και στις διαταγές του εκλεγμένου προέδρου της Ρωσίας», τόνισε ο στρατηγός Σουροβίκιν σε βίντεο που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Telegram από δημοσιογράφο της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης.

Η FSB κατηγορεί τον Πριγκόζιν πως καλεί σε εμφύλιο πόλεμο

Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB κατηγόρησε χθες Παρασκευή τον επικεφαλής της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner ότι υποκινεί εμφύλιο πόλεμο καλώντας σε εξέγερση εναντίον του γενικού επιτελείου και κάλεσε τους άνδρες του να τον παρακούσουν και να προχωρήσουν στη σύλληψή του Γεβγκένι Πριγκόζιν.

«Οι δηλώσεις και οι πράξεις του Πριγκόζιν είναι στην πραγματικότητα κάλεσμα για να ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος στο έδαφος της Ρωσίας. Καλούμε τους μαχητές του ομίλου Wagner να μη διαπράξουν αυτό το ανεπανόρθωτο λάθος, να σταματήσουν τις βίαιες ενέργειές τους εναντίον του ρωσικού λαού, να μην εφαρμόσουν τις εγκληματικές και προδοτικές διαταγές του Πριγκόζιν και να λάβουν μέτρα για να συλληφθεί», ανέφερε η FSB, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο στρατός της Ουκρανίας «παρακολουθεί» τη σύγκρουση της Βάγκνερ και της στρατιωτικής ηγεσίας της Ρωσίας

Ο ουκρανικός στρατός ανέφερε χθες Παρασκευή πως «παρακολουθεί» τη σύγκρουση ανάμεσα στον επικεφαλής της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner και της στρατιωτικής διοίκησης της Ρωσίας, μετά την καταγγελία του Γεβγκένι Πριγκόζιν ότι βάση των ανδρών του βομβαρδίστηκε από τον ρωσικό στρατό.

«Παρακολουθούμε», ανέφερε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας. Ο επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών Κιρίλο Μπούντανοφ εκτίμησε από τη δική του πλευρά ότι αντίπαλες ρωσικές φράξιες έχουν αρχίσει να «καταβροχθίζουν η μια την άλλη για την εξουσία και τα λεφτά».