Ένα σοκαριστικό επεισόδιο σημειώθηκε στη Ρωσία, όταν ένας συνταξιούχος επιτέθηκε με ένα αυτοσχέδιο φλογοβόλο και στη συνέχεια με ένα ψαροντούφεκο σε γείτονές του εξαιτίας μιας διαφωνίας για ένα χωράφι. Βίντεο καταγράφει τη στιγμή κατά την οποία ένας άνδρας τυλίγεται στις φλόγες καθώς προσπαθεί να ηρεμήσει τον συνταξιούχο κατά τη διάρκεια της διαφωνίας για το αν έκλεβε ηλεκτρικό ρεύμα από τον γείτονά του.

Καθώς ο νεότερος άνδρας τον πλησιάζει για να εκτονώσει την κατάσταση, προσπαθεί να πάρει αυτό που φαίνεται να είναι ένας πυροσβεστήρας από τα χέρια του γείτονά του.

Ωστόσο, προς έκπληξή του, πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα αυτοσχέδιο φλογοβόλο που μετατρέπει τον άνδρα σε μια κινούμενη πύρινη μπάλα, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα που στέκεται δίπλα του αποφεύγει οριακά να πάρει και εκείνη φωτιά, καθώς μια ανοιχτή πόρτα εμποδίζει τις φλόγες να την καταπιούν, ενώ η ίδια καταγράφει τη διαμάχη.

Καθώς ο άνδρας παραπαίει προς τα πίσω και προσπαθεί να σβήσει τη φωτιά, άλλοι συνωστίζονται γύρω του προσπαθώντας να τον βοηθήσουν.

Το τρομακτικό περιστατικό θεωρείται ότι έλαβε χώρα στο Trudovoye, ένα χωριό στην περιοχή Primorsky Krai της ρωσικής Άπω Ανατολής, κοντά στο Βλαδιβοστόκ.

Σοκαριστικό είναι και το γεγονός ότι η διαμάχη δεν τελειώνει εδώ. Ένα δεύτερο βίντεο δείχνει μια γυναίκα τοπική αξιωματούχο με ένα βέλος να προεξέχει από το λαιμό της. Το βέλος – που φέρεται να προέρχεται από καμάκι – πέρασε μέσα από το λαιμό της, αλλά ως εκ θαύματος δεν προκάλεσε θανατηφόρο τραύμα.

Καθώς εκείνη στέκεται εκεί σε απόλυτο σοκ, ο άνδρας που είχε πυρποληθεί φαίνεται να είναι σοβαρά τραυματισμένος με καμένο δέρμα να ξεφλουδίζει από το σώμα του.

Τον συνταξιούχο φέρεται να έριξαν στο έδαφος αυτόπτες μάρτυρες αφού προσπάθησε να επιστρέψει στο σπίτι του πριν παραδοθεί στην αστυνομία.

Οι τραυματιοφορείς μετέφεραν και τα δύο θύματα στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Το θύμα από το φλογοβόλο λέγεται ότι έχει σοβαρά εγκαύματα στο 60% του σώματός του. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η γυναίκα χειρουργήθηκε για να αφαιρεθεί το βέλος και έχει τις αισθήσεις της και μιλάει στην αστυνομία. Αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο αυτή την εβδομάδα.

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για απόπειρα δολοφονίας.