Μετά τα σκάνδαλα και την παραίτηση δύο υφυπουργών της Κυβέρνησής του, ο Νικολά Σαρκοζί βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα νέο σκάνδαλο το οποίο ξεκίνησε από την έντονη ερωτική επιθυμία της 87χρονης και πιο πλούσιας γυναίκας της Γαλλίας, Λίλιαν Μπετανκούρ.

Η κληρονόμος της αυτοκρατορίας της ΛΟΡΕΑΛ κατηγορήθηκε από την μοναχοκόρη της ότι «δώρισε» σε νεαρό φωτογράφο και εραστή της το ποσό του 1,2 δις ευρώ σε μετρητά και με την αγορά ενός ιδιωτικού νησιού! Κατά την διάρκεια της οικονομικής έρευνας που διατάχθηκε από το δικαστήριο ανακαλύφθηκαν κρυφοί λογαριασμοί της Μπετανκούρτ στην Ελβετία ύψους πολλών δις ευρώ.

Τα πράγματα έγιναν δύσκολα για τον Νικολά Σαρκοζί όταν απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες της Μπετανκούρ με την υπεύθυνη για την αμύθητη περιουσία της και σύζυγο Υπουργού της Κυβέρνησης Σαρκοζί δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον μπάτλερ της πλούσιας κληρονόμου.

Σε μια εποχή λιτότητας όπου ο Σαρκοζί παραιτεί Υφυπουργούς, επειδή με δημόσια χρήματα αγόρασαν πούρα Αβάνας, το σκάνδαλο με τη σύζυγο Υπουργού που βοηθούσε στην εξαπάτηση της εφορίας κάνει τον Νικολά Σαρκοζί να βλέπει τη δημοτικότητά του να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.

Η δε πάμπλουτη Γαλλίδα κληρονόμος βρίσκεται με δικαστική εντολή υπό ψυχολογική παρακολούθηση και ο νεαρός φωτογράφος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης τριών ετών.