Οι εξελίξεις παγκοσμίως τρέχουν και η πληροφόρηση δεν αρκεί για να ενημερωθεί κανείς για το τι γίνεται στον κόσμο καθημερινά. Γι’ αυτό, μέσα από μια φωτογραφία μπορεί κανείς να καταλάβει το τι συμβαίνει γύρω του, καθώς είναι ένα καλό μέσο για να περιγράψει μόνο με ένα «κλικ» τις συνθήκες που επικρατούν χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που βρισκόμαστε εμείς.

Μέσα από τον φωτογραφικό φακό, αποτυπώνονται στιγμές που είτε μας χαροποιούν είτε μας βάζουν σε σκέψεις. Αυτή την εβδομάδα, φωτογραφίες από Ελλάδα και εξωτερικό αποκαλύπτουν είτε την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί σε κάποιο σημείο του πλανήτη, είτε την ομορφιά της φύσης, είτε την ξεγνοιασιά που βιώνουν κάποιοι άλλοι.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Σε αυτές συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Ελλάδα, Αθήνα: Τουρίστες συρρέουν να θαυμάσουν τον αρχαίο πολιτισμό

Με τον καιρό να είναι ακόμα δροσερός, αυτές οι μέρες είναι οι καταλληλότερες για κάποιον τουρίστα να επισκεφθεί την Αθήνα. Τα στενά της πόλης και οι μεγάλες πλατείες γεμίζουν σιγά – σιγά από τουρίστες, ενώ η Ακρόπολη έχει την τιμητική της. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς, διαλέγουν την Αθήνα ως την αρχή για το τουρ τους στα ελληνικά νησιά.

Κόρινθος: Άνοιξε μετά από καιρό η Διώρυγα

Διώρυγα της Κορίνθου

Μετά από αρκετούς μήνες, η Διώρυγα της Κορίνθου άνοιξε ξανά, προκειμένου να εξυπηρετήσει πάλι όλα τα δρομολόγια που είχαν κοπεί εξαιτίας του κλείσιμού της. Όσοι περνούν από το σημείο, μπορούν ξανά να απολαύσουν τη μαγευτική θέα των πλοίων που περνούν από το στενό που ενώνει τον Σαρωνικό με τον Κορινθιακό κόλπο.

Ουκρανία, Κίεβο: Επόμενη στάση… εύρεση ελπίδας

Μετά από τους βομβαρδισμούς που σημειώθηκαν αυτή την εβδομάδα στο Κίεβο, η κατάσταση συνεχίζει να παραμένει αβέβαιη για τους Ουκρανούς. Στη φωτογραφία, άνθρωποι του Κιέβου έχουν σπεύσει σε σταθμό του μετρό, προκειμένου να προφυλάξουν τη ζωή τους από τις επιθέσεις που δέχονται, σχεδόν, καθημερινά πλέον.

Βρετανία: Οι Άγγλοι στο ετήσιο κυνήγι τυριού

Ενώ οι Ουκρανοί πολεμούν για τη ζωή τους, οι Βρετανοί διοργάνωσαν το Cooper’s Hill Cheese-Rolling and Wake, ένα ετήσιο γεγονός στις ανοιξιάτικες αργίες στο Cooper’s Hill της Βρετανίας. Οι συμμετέχοντες κατεβαίνουν τον λόφο μήκους 180 μέτρων, κυνηγώντας έναν τροχό από διπλό τυρί Gloucester. Οι συμμετέχοντες διαγωνίζονται στον αγώνα κατάβασης ανδρών, κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού Cheese Rolling.

Γερμανία, Φρανκφούρτη: Οι πελαργοί επέστρεψαν

Οι πελαργοί της Φρανκφούρτης φτιάχνουν τη φωλιά τους, για να τους βρει το καλοκαίρι προετοιμασμένους. Τα αποδημητικά πουλιά πηγαίνουν από περιοχές σε περιοχές, προκειμένου να βρουν ζεστά κλίματα, καθώς θέλουν θερμό περιβάλλον για να επιβιώσουν. Αυτή η περίοδος στη Φρανκφούρτη, είναι κατάλληλη για το χτίσιμο του νέου «σπιτικού» αυτών των πελαργών.

ΗΠΑ, Νέα Υόρκη: Το ηλιοβασίλεμα φαίνεται έτσι μόνο δύο φορές το χρόνο

Ένα εντυπωσιακό φαινόμενο, το οποίο συμβαίνει μόνο δύο φορές τον χρόνο, είναι αυτό ακριβώς το ηλιοβασίλεμα στο Μανχάταν. Το φαινόμενο που ονομάζεται «Manhattanhenge», συμβαίνει όταν το ηλιοβασίλεμα ευθυγραμμίζεται τέλεια με τους ουρανοξύστες του Μανχάταν, οι οποίοι χτίστηκαν με βάση το οδικό δίκτυο της πόλης. Η επόμενη ημερομηνία που θα μπορούν οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης να απολαύσουν αυτό το θέαμα είναι στις 13 Ιουλίου.

Βραζιλία, Σάο Πάολο: Οι ιθαγενείς διαδηλώνουν για την υπεράσπιση της γης τους

Κρατώντας μια «ματωμένη» σημαία, οι ιθαγενείς της Βραζιλίας διαδηλώνουν για την υπεράσπιση της γης τους, καθώς οι νομοθέτες της χώρας ενέκριναν μια πρόταση που θα αποδυναμώσει τα δικαιώματα των αυτοχθόνων στη γη και την προστασία του περιβάλλοντος. Οι ηγέτες των ιθαγενών απέκλεισαν έναν σημαντικό αυτοκινητόδρομο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προτεινόμενη νομοθεσία. Η σημαία είναι χρωματισμένη με κόκκινη μπογιά, σηματοδοτώντας τα όλα όσα έχουν υποστεί αυτά τα χρόνια.

Σενεγάλη: Οι κατηγορίες στο πολιτικό πρόσωπο που προκάλεσαν την έκρηξη του λαού

Δεκάδες διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας στην πρωτεύουσα της Σενεγάλης τη Δευτέρα, αφού νομοθέτες και υποστηρικτές ενός εξέχοντος πολιτικού της αντιπολίτευσης που δικάζεται για βιασμό και συκοφαντική δυσφήμιση, δεν κατάφεραν να τον επισκεφθούν το σπίτι του, όπου κρατείται. Ο Ousmane Sonko αρνείται τα αδικήματα και λέει ότι οι κατηγορίες εναντίον του αποσκοπούν στο να τον αποκλείσουν από τις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Φεβρουαρίου. Ο Sonko έχει ισχυρή υποστήριξη μεταξύ των νέων, αλλά τα εξευτελιστικά σχόλιά του την περασμένη εβδομάδα για μια γυναίκα που τον κατηγόρησε για βιασμό σε ένα ινστιτούτο μασάζ το 2021, προκάλεσαν αντιδράσεις από ομάδες γυναικών της Σενεγάλης και δεκάδες γνωστές προσωπικότητες.