Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι και επίσημα μετά τις εκλογές στην Τουρκία ο απόλυτος κυρίαρχος της χώρας και ο Τζο Μπάιντεν προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να του δώσει συγχαρητήρια. Η συζήτηση αποτέλεσε την ευκαιρία για τον τούρκο πρόεδρο να ξεκινήσει τα «παζάρια» και να βάλει στο «τραπέζι» το θέμα των F-16.

Όπως μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, το πρωί της Τρίτης (30/5) μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο: «Ο Ερντογάν έθεσε στον πρόεδρο των ΗΠΑ το θέμα με τον F-16, με τον Μπάιντεν να ζητά από τον τούρκο πρόεδρο την άρση του βέτο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Και όλα αυτά, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραίμ Καλίν ότι αν οι ΗΠΑ αρνηθούν για τα F-16, θα εξετάσουμε άλλες επιλογές».

«Όταν με τις ΗΠΑ καθόμαστε για συνομιλίες, θέλουμε να έχουμε ίσους όρους. Αν το θέμα των F-16 δεν προχωρήσει, δεν θα είναι το τέλος του κόσμου. Θα ψάξουμε για εναλλακτικές» είπε ο Ερντογάν.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες από εκεί και πέρα στην Τουρκία έχει αρχίσει η παραφιλολογία για το ποιοι θα λάβουν υπουργική θέση, με το βάρος να πέφτει στο υπουργείο οικονομικών, καθώς τα οικονομικά προβλήματα στη χώρα είναι τεράστια.

Παράλληλα, ο Ερντογάν είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τους Πούτιν, Μακρόν, Νετανιάχου και Σίσι. Με τον πρόεδρο της Αιγύπτου δε αποφασίστηκε αναβάθμιση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ηγετική εμφάνιση Ιμάμογλου σε εκδήλωση που οργάνωσε ο ίδιος για την άλωση της Κωνσταντινούπολης

Ηγετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εκρέμ Ιμάμογλου στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο ίδιος ως δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης για την άλωση της Πόλης.

Στην εκδήλωση με γενίτσαρους και μουσικές έκανε ομιλία για την ήττα στις εκλογές και την επόμενη μέρα, τονίζοντας: «Είναι φανερό πως το αποτέλεσμα των εκλογών δεν ήταν αυτό που περιμέναμε. Φαίνεται πως δεν καταφέραμε να οργανώσουμε την εκστρατεία αγάπης για να εκφράσουμε την μεγάλη επιθυμία του λαού. Εγώ ξέρω πως η επιθυμία του τουρκικού λαού για αλλαγή, είναι μεγαλύτερη από αυτή που βγήκε από τις κάλπες. Την βούληση του λαού για την αλλαγή, θα πρέπει να την ξαναχτίσουμε. Στη χώρα αυτή, υπάρχει λαός που επιθυμεί πιο όμορφη, πιο δίκαια ζωή. Ο λαός επιθυμεί ευημερία, ηρεμία».