Με μήνυμά του στο twitter στα τουρκικά και τα ρώσικα, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στην Τουρκία κατηγορεί τη Ρωσία πως βρίσκεται πίσω από την επιχείρηση κατά του Μουχαρέμ Ιντζέ, ο οποίος αποσύρθηκε από τη μάχη των εκλογών.

«Αγαπητοί Ρώσοι φίλοι, εσείς βρίσκεστε πίσω από τα μοντάζ, τις συνωμοσίες, το Deep Fake περιεχόμενο, τις κασέτες που αποκαλύφθηκαν χθες σε αυτή τη χώρα. Αν θέλετε να συνεχιστεί η φιλία μας μετά τις 15 Μαΐου, πάρτε το χέρι σας από το τουρκικό κράτος. Είμαστε ακόμα υπέρ της συνεργασίας και της φιλίας» ανέφερε ο Κιλιτσντάρογλου.

«Αποσύρω την υποψηφιότητά μου», είχε δηλώσει ο Ιντζέ που φαινόταν πως θα εξασφαλίσει 2% με 4% των ψήφων. «Στη νέα Βουλή πρέπει να είναι οι κεμαλιστές. Η ασφάλεια της Τουρκίας είναι το κόμμα της Πατρίδας. Θέλω ψήφο για την Πατρίδα από κάθε σπίτι. Αποσύρω την υποψηφιότητά μου. Αυτό το κάνω για τη χώρα μου». Ο Ιντζέ φέρεται να δεχόταν πιέσεις για να αποσυρθεί με αναφορές σε βίντεο που τον ενέπλεκαν σε υπόθεση με «ροζ βίντεο». Ο ίδιος έκανε λόγο για συνωμοσία στην οποία συμμετέχουν γκιουλενιστές και Κούρδοι του PKK.

Πολλά στελέχη του κόμματος έχουν παραιτηθεί τις τελευταίες ημέρες ανησυχώντας ότι η υποψηφιότητα του Μουαρέμ Ιντζέ ενδεχομένως θα εμποδίσει τον βασικό υποψήφιο της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να επικρατήσει του Ταγίπ Ερντογάν.