Μια χήρα από τη Γιούτα αποφάσισε να γράψει ένα βιβλίο για παιδιά με θέμα το πένθος, μετά τον θάνατο του συζύγου και πατέρα των παιδιών της. Τώρα, η ίδια γυναίκα, κατηγορείται για τη δολοφονία του άντρα της, όπως δήλωσαν οι αρχές.

Η 33χρονη Kouri Darden Richins, μητέρα τριών παιδιών από την κομητεία Summit County, συνελήφθη τη Δευτέρα επειδή φέρεται να δηλητηρίασε τον σύζυγό της, Eric Richins, στο σπίτι τους, στις 4 Μαρτίου 2022. Κατηγορείται για ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού και τρεις κατηγορίες για κατοχή ουσιών με σκοπό τη διακίνηση, σύμφωνα με τις αρχές.

Το χρονικό το φόνου

Η αστυνομία έφτασε στο σπίτι τους περίπου στις 3:20 π.μ. τη νύχτα του θανάτου του Έρικ και τον βρήκε πεσμένο στο πάτωμα του δωματίου. «Επιχειρήθηκε να διασωθεί, αλλά ο Έρικ ήταν νεκρός», σύμφωνα με έγγραφα της υπόθεσης. Η Kouri φέρεται να είπε στην αστυνομία ότι είχε φτιάξει στον σύζυγό της ένα ποτό με βότκα και του το σέρβιρε στο κρεβάτι για να γιορτάσει την πώληση ενός σπιτιού για την επιχείρησή της.

Στη συνέχεια, είπε στους ερευνητές ότι αποκοιμήθηκε με ένα από τα παιδιά τους, επειδή έβλεπε εφιάλτη. «Η Kouri είπε ότι ξύπνησε γύρω στις 3 π.μ. και επέστρεψε στο υπνοδωμάτιό της και του Eric. Ένιωσε πως ο Έρικ ήταν κρύος. Τότε ήταν που η κατηγορούμενη κάλεσε το 100», αναφέρουν τα έγγραφα. Επιπλέον, είπε στην αστυνομία ότι άφησε το κινητό της στο υπνοδωμάτιό τους, αλλά οι κλήσεις του τηλεφώνου της δείχνουν ότι η συσκευή είχε χρησιμοποιηθεί πολλές φορές στο υπνοδωμάτιο του παιδιού.

Η αυτοψία διαπίστωσε ότι ο Eric πέθανε από υπερβολική δόση φαιντανύλης από το στόμα – με επίπεδο στον οργανισμό του που ήταν πέντε φορές μεγαλύτερο από τη θανατηφόρα δόση, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή. Ύστερα, η αστυνομία έλαβε ένταλμα έρευνας για το τηλέφωνο και τους υπολογιστές της Kouri και βρήκε πολλαπλές επικοινωνίες μεταξύ αυτής και ενός «μη κατονομαζόμενου γνωστού». Οι ερευνητές φέρεται να πήραν συνέντευξη από τον γνωστό, ο οποίος αντιμετώπιζε πολλαπλές κατηγορίες για κατοχή ουσιών με σκοπό τη διακίνηση και άλλες κατηγορίες που σχετίζονται με ναρκωτικά.

Σύμφωνα με τη nypost.com, στις 14 Φεβρουαρίου του 2022, το ζευγάρι είχε ένα δείπνο για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου κατά το οποίο ο Eric «αρρώστησε πολύ». «Ο Έρικ πίστευε ότι είχε δηλητηριαστεί. Ο Έρικ είπε σε έναν φίλο του ότι πίστευε ότι η γυναίκα του προσπαθούσε να τον δηλητηριάσει», αναφέρεται.

Ο γνωστός ανέφερε στους ερευνητές ότι η Kouri του ζήτησε «κάτι σαν αυτό που πήρε ο Μάικλ Τζάκσον, συγκεκριμένα φαιντανύλη». Στις 26 Φεβρουαρίου 2022, ο γνωστός πήρε 15 έως 30 χάπια φαιντανύλης από έναν έμπορο στη Γιούτα και τα πούλησε στην Kouri στο σπίτι της για 900 δολάρια, δήλωσαν οι αξιωματούχοι της αστυνομίας. Λίγο περισσότερο από μία εβδομάδα αργότερα, ο Έρικ βρέθηκε νεκρός.

«Είσαι μαζί μου;»

Αργότερα η Kouri έγραψε το εικονογραφημένο βιβλίο «Είσαι μαζί μου;» για να βοηθήσει τα παιδιά να αντιμετωπίσουν το θάνατο ενός αγαπημένου τους προσώπου. Το βιβλίο εκδόθηκε στις 5 Μαρτίου, σχεδόν έναν χρόνο μετά τον θάνατο του Eric.

Σύμφωνα με την περιγραφή του βιβλίου στο Amazon, «γράφτηκε για να δημιουργήσει γαλήνη και παρηγοριά στα παιδιά που έχουν χάσει ένα αγαπημένο τους πρόσωπο. Είναι για να καθησυχάσει τα παιδιά ότι παρόλο που το αγαπημένο σας πρόσωπο δεν είναι παρόν, η παρουσία του υπάρχει πάντα και περπατάει στη ζωή μαζί σας σαν να ήταν εδώ».

Στο βιβλίο, η Kouri έγραψε: «Αφιερωμένο στον καταπληκτικό σύζυγό μου και έναν υπέροχο πατέρα».