Ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την υπερχείλιση του ποταμού Λαμόνε στην ευρύτερη περιοχή της Μπολόνια, στην Ιταλία, λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων .

Τις πρώτες πρωινές ώρες υπερχείλισε ο ποταμός Λαμόνε, στην ευρύτερη περιοχή της Μπολόνια, εξαιτίας των ασταμάτητων βροχοπτώσεων και της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή.

Ένας άνδρας που επέβαινε σε ποδήλατο παρασύρθηκε από τα νερά έξω από την Μπολόνια και έχασε τη ζωή του. Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, κατέρρευσε ένα κτίριο και υπάρχει ένας αγνοούμενος. Τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν να τον εντοπίσουν.

Εξήντα οικογένειες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, για προληπτικούς λόγους, ενώ η κυκλοφορία των τρένων, στην Μπολόνια και στην Φερράρα, έχει διακοπεί.

Οι δήμαρχοι των περιοχών που έχουν πλημμυρίσει, συμβούλεψαν τους κατοίκους να μην μετακινηθούν από τα σπίτια τους. Στην περιοχή Καστέλ Μπολονιέζε, επίσης, σήμερα τα σχολεία παρέμειναν κλειστά και έξω από την πόλη Φορλί, η βροχή προκάλεσε σειρά κατολισθήσεων. Από απόψε το βράδυ το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να υποχωρήσει σταδιακά.