Η Σαχίντα Ράζα, η πρώην παίκτρια της εθνικής ομάδας χόκεϊ γυναικών του Πακιστάν, βρίσκεται μεταξύ των τουλάχιστον 67 νεκρών του ναυαγίου του ξύλινου σκάφους, που μετέφερε μετανάστες και συνετρίβη στα βράχια στις νότιες ακτές της Ιταλίας τα ξημερώματα της Κυριακής, σύμφωνα με αξιωματούχους στην επαρχία καταγωγής της. Η Ράζα ήταν 27 χρονών και καταγόταν από την επαρχία αυτή στο νοτιοδυτικό Πακιστάν. Επίσης, έπαιζε ποδόσφαιρο σε εσωτερικές διοργανώσεις.

Το σκάφος, το οποίο οι αρχές πιστεύουν ότι μετέφερε έως και 200 μετανάστες, είχε αποπλεύσει από την Τουρκία και ναυάγησε λόγω θαλασσοταραχής, πριν από την αυγή την Κυριακή, κοντά στο Στεκάτο ντι Κούτρο, παραθαλάσσιο θέρετρο στις ανατολικές ακτές της Καλαβρίας.

Μεταξύ των νεκρών του ναυαγίου βρίσκονται 16 παιδιά. Επιπλέον, αυτοί που επέβαιναν στο σκάφος ήταν ως επί το πλείστον από το Αφγανιστάν, αλλά και από το Πακιστάν, τη Συρία, τα Παλαιστινιακά Εδάφη, το Ιράν και τη Σομαλία, σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές.

«Οι πακιστανικές αρχές ενημέρωσαν την οικογένεια της Ράζα ότι η παίκτρια της εθνικής ομάδας χόκεϊ του Πακιστάν χάθηκε στο ναυτικό δυστύχημα ανοιχτά των ακτών της Ιταλίας», δήλωσε ο Καντίρ Άλι Νάγελ, βουλευτής της επαρχίας Μπαλουχιστάν στο Reuters αργά χθες, Τετάρτη (01/03), το βράδυ.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Μπαλουχιστάν εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατό της, λέγοντας σε ανακοίνωσή του ότι η Ράζα είχε τιμήσει την επαρχία και τη χώρα.