Ένας ελαιώνας σκίστηκε κυριολεκτικά στα δύο στην Τουρκία, μετά τον τρομακτικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ. Στις εικόνες που ήρθαν σήμερα στο φως της δημοσιότητας, το ασυνήθιστο αυτό φαινόμενο συνέβη στη νοτιοανατολική περιοχή της Τουρκίας, Αλτινόζου, στην επαρχία Χατάι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το φαράγγι έχει βάθος περίπου 40 μέτρα και μήκος 300 μέτρα. Το φαράγγι αυτό αποτελεί άλλη μια απόδειξη της τραγικότητας της κατάστασης που επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες στη Τουρκία, η οποία ακόμα μετρά της πληγές της μετά τον σεισμό.

Αυτόπτες μάρτυρες που άκουσαν και είδαν τη στιγμή που η γη έσπαγε στα δύο, δήλωσαν πως «τη στιγμή που ξέσπασε ο σεισμός, ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος, ήταν σαν πεδίο μάχης», ενώ δεν έκρυψε την ανησυχία του για την πόλη του, η οποία έχει 7000 κατοίκους. Τέλος, πρόσθεσε πως αν το σχίσμα είχε συμβεί λίγα μέτρα κοντά, η πόλη θα είχε εξαφανισθεί ολοκληρωτικά.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι τώρα, ο αριθμός των νεκρών από τον φονικό σεισμό της Τουρκίας ανέρχεται σε πάνω από 41.000 άτομα, ενώ, δυστυχώς, οι ελπίδες για την ανεύρεση κι άλλων ατόμων κάτω από τα χαλάσματα, σιγά σιγά σβήνουν.