Σε φυλάκιση επτά χρόνων καταδικάστηκε άνδρας ελληνικής καταγωγής, στη Μελβούρνη, ο οποίος ομολόγησε ότι μαχαίρωσε τον, επίσης, Έλληνα σύζυγο της ερωμένης του και κατέθεσε, επίσης, ότι ο σχεδιασμός της δολοφονίας βελτίωνε την σεξουαλική ζωή του παράνομου ζευγαριού.

Ο Άρης Δημητράκης, 48 ετών και η Βίκυ Σωτηρίου, 43 ετών, κάτοικοι της Μελβούρνης φέρεται να σχεδίαζαν τη δολοφονία του συζύγου της Βίκυς, Κρις Σωτηρίου.

Όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο της Μελβούρνης, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση, οι συζητήσεις τους αυτές και ο σχεδιασμός της δολοφονίας βελτίωνε την απόλαυση των ερωτικών τους συνευρέσεων.

Μετά την καταδίκη του Α. Δημητράκη σε φυλάκιση επτά ετών, με την υποχρέωση να παραμείνει στη φυλακή για τουλάχιστον πέντε χρόνια, συγγενείς του θύματος κατηγόρησαν την Δικαιοσύνη ότι επέδειξε μεγάλη επιείκεια στον δράστη, ο οποίος βούρκωσε.

Στο δικαστήριο ειπώθηκε ακόμα ότι το παράνομο ζευγάρι σκόπευε να καρπωθεί το εφάπαξ του Κ. Σωτηρίου, ύψους δυο εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο ψυχίατρος, Λέστερ Γουάλτον, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο Α. Δημητράκης αντιμετώπιζε μεγάλες δυσκολίες να αντισταθεί στις προτάσεις και απαιτήσεις της ερωμένης του.

Η Β. Σωτηρίου και ο Α. Δημητράκης είχαν τατουάζ για να υπογραμμίζει την σχέση τους και είχαν αγοράσει κοινό τάφο στο κοιμητήριο του Κίλορ.

Το ζευγάρι φέρεται ότι είχε σχέσεις από το 1994 έως το 1995 και ξανά από το 2007 έως την ημέρα της επίθεσης σε βάρος του Κ. Σωτηρίου.

Το θύμα υποστηρίζει ότι πριν την επίθεση κέρδιζε έως 45.000 δολάρια το μήνα, αλλά τώρα δεν μπορεί να εργαστεί και ανησυχεί για το πώς θα φροντίσει τις δίδυμες κόρες του.

Ο δικαστής Κοχλαν είπε ότι ο Α. Δημητράκης έδειξε μεταμέλεια και ομολόγησε την πράξη του και αυτό θα πρέπει να του αναγνωριστεί. Ήδη έχει περάσει 326 μέρες στη φυλακή.

Η δίκη της Β. Σωτηρίου θα ξεκινήσει το Μάρτιο.