Στη Διώρυγα του Σουέζ κοντά στο Ελ-Κανταράχ, μια βορειοανατολική αιγυπτιακή πόλη, προσάραξε το πλοίο M/V Glory προσάραξε και ρυμουλκά έσπευσαν στο σημείο για να το αποκολλήσουν.

Την πληροφορία γνωστοποίησε σήμερα, Δευτέρα (9/1) μέσω του Twitter η ναυτιλιακή υπηρεσία Leth Agencies, ενώ από την Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ ανακοινώθηκε πως δεν έχει επηρεαστεί η κυκλοφορία στο στενό.

Σύμφωνα με τα δεδομένα από τους εξειδικευμένους ιστότοπους VesselFinder και MarineTraffic, το εν λόγω πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου φέρει σημαία των Νησιών Μάρσαλ.

Ο πρόεδρος της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ Οσάμα Ραμπίε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al-Arabiya πως το M/V Glory έχει προσαράξει και πως συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη ρυμούλκησή του.

«Το M/V Glory, ένα φορτηγό πλοίο χύδην φορτίου, το οποίο προσάραξε νωρίς σήμερα το πρωί στη Διώρυγα του Σουέζ, έχει αποκολληθεί και πλέει και πάλι» ανακοινώθηκε από τη ναυτιλιακή υπηρεσία Leth Agencies λίγο μετά τις 10:00 (ώρα Ελλάδος».

Είκοσι ένα σκάφη, που πλέουν προς νότο, θα συνεχίσουν τον διάπλου τους μέσω της διώρυγας και αναμένονται μικρές καθυστερήσεις, πρόσθεσε η ναυτιλιακή υπηρεσία.

(φωτογραφία αρχείου)