Η Μελίντα Γκέιτς μίλησε για το «απίστευτα επώδυνο» διαζύγιό της από τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, εξηγώντας ότι «δεν μπορούσε να μείνει άλλο σε αυτόν τον γάμο», ενώ μοιράστηκε τον αγώνα της να συνεχίσει να εργάζεται μαζί με τον πρώην σύζυγό της, ακόμη και όταν βρίσκονταν εν μέσω χωρισμού.

Η Μελίντα και ο Μπιλ Γκέιτς ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου το 1994 και ήταν μαζί για 27 χρόνια πριν ανακοινώσουν ότι ο γάμος τους τελειώνει τον Μάιο του 2021. Τώρα η πρώην σύζυγος του δισεκατομμυριούχου μίλησε ανοιχτά για την απόφασή της να αφήσει τον σύζυγό της, με τον οποίο συμπορευόταν για περίπου τρεις δεκαετίες, λέγοντας στο περιοδικό Fortune σε μια νέα συνέντευξη ότι η πανδημία τη βοήθησε να αποκτήσει την «ιδιωτικότητα για να κάνει αυτό που έπρεπε να κάνει».

Οι αποκαλύψεις της Μελίντα για το διαζύγιό της με τον Μπιλ Γκέιτς

«Είχα κάποιους λόγους για τους οποίους δεν μπορούσα να μείνω άλλο σε αυτόν τον γάμο», εξήγησε σύμφωνα με τη DailyMail.com. «Αλλά το περίεργο με τον COVID είναι ότι μου έδωσε την ησυχία να κάνω αυτό που έπρεπε να κάνω. Είναι απίστευτα επώδυνο, με αμέτρητους τρόπους, αλλά είχα την ιδιωτικότητα για να το ξεπεράσω».

Όσο ήταν μαζί, το ζευγάρι απέκτησε τρία παιδιά: την Τζένιφερ, 25 ετών, τον Ρόρι, 23 ετών, και τη Φοίβη, 19 ετών. Επίσης, ίδρυσαν μαζί το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates το 2000, και ακόμη και αφού χώρισαν οι δρόμοι τους, το πρώην ζευγάρι συνέχισε να διευθύνει μαζί το ίδρυμα -κάτι που η Μελίντα είπε ότι τη βοήθησε να το ξεπεράσει.

«Συνέχισα να εργάζομαι με το άτομο από το οποίο απομακρυνόμουν και έπρεπε να εμφανίζομαι και να είμαι ο καλύτερος εαυτός μου κάθε μέρα», συνέχισε.

«Έτσι, ακόμα κι αν μπορεί να κλαίω στις 9 το πρωί και μετά να πρέπει να είμαι σε τηλεδιάσκεψη στις 10 το πρωί με το άτομο από το οποίο χωρίζω, πρέπει να εμφανιστώ και να είμαι ο καλύτερός μου εαυτός».

Πρόσθεσε ότι το κύριο μέλημά της ήταν πάντα η «προστασία των παιδιών της» και ότι είναι ευγνώμων που αυτή και ο Μπιλ Γκέιτς έχουν πλέον «φτάσει στην άλλη πλευρά». Και το να περάσει το «επώδυνο» διαζύγιο βοήθησε τη φιλάνθρωπο να μάθει ότι «ως ηγέτης» μπορεί να κάνει τα πάντα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Έμαθα ως ηγέτης ότι μπορώ να το κάνω. Μου υπενθύμισε ότι το ίδρυμα με καλεί να είμαι ο καλύτερός μου εαυτός».

Η Μελίντα δήλωσε, επίσης, στο Good Morning America ότι η «φιλανθρωπία» της και του πρώην συζύγου της τους βοήθησε να ξεπεράσουν τον χωρισμό τους, υποστηρίζοντας ότι «τους κράτησε ενωμένους, επέτρεψε περισσότερη χάρη» και «εξομάλυνε» τα πράγματα κατά τη διάρκεια ορισμένων από τις πιο «δύσκολες» πτυχές του χωρισμού.

«Η φιλανθρωπία μας στην πραγματικότητα μας κάλεσε να είμαστε ο καλύτερος εαυτός μας, ακόμη και κατά τη διάρκεια των πιο δύσκολων στιγμών πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας», δήλωσε τον Αύγουστο.

«Επεξεργαζόμασταν τις λεπτομέρειες του διαζυγίου και υπήρχε θλίψη, αλλά εξακολουθούσαμε και οι δύο να εμφανιζόμαστε για το ίδρυμα. Νομίζω ότι αυτό μας κράτησε ενωμένους και επέτρεψε περισσότερη χάρη κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, και από τότε, τα πράγματα εξομαλύνθηκαν κάπως στο πίσω μέρος».

Η πρώην σύζυγος του ιδρυτή της Microsoft, η οποία εργαζόταν ως γενική διευθύντρια προϊόντων πληροφορικής στη Microsoft μέχρι το 1996, όταν εγκατέλειψε την εταιρεία για να επικεντρωθεί στη δημιουργία της οικογένειάς της, γνώρισε τον Μπιλ Γκέιτς σε μια εμπορική έκθεση στη Νέα Υόρκη και έγιναν αντρόγυνο το 1994. Δέκα χρόνια μετά την έναρξη του γάμου τους, άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες ότι ο Μπιλ διατηρούσε δεσμό με μια υπάλληλο της Microsoft. Ωστόσο, σύμφωνα με τη Μελίντα, αυτό δεν είχε καμία σχέση με τον λόγο για τον οποίο αποφάσισαν να χωρίσουν.

«Σίγουρα πιστεύω στη συγχώρεση, οπότε πίστευα ότι είχαμε ξεπεράσει κάποια από αυτά», δήλωσε στο CBS Mornings τον Μάρτιο. «Έδωσα κάθε κομμάτι του εαυτού μου σε αυτόν τον γάμο. Ήμουν αφοσιωμένη από την ημέρα που αρραβωνιαστήκαμε μέχρι την ημέρα που βγήκα από αυτόν. Δεν ήταν μια στιγμή ή ένα συγκεκριμένο πράγμα που συνέβη. Απλώς ήρθε ένα σημείο όπου συνειδητοποίησα ότι δεν ήταν υγιής η σχέση μας και ότι δεν μπορούσα να εμπιστευτώ αυτό που είχαμε».

Η σχέση του Μπιλ Γκέιτς με τον Επστάιν και η αποδοχή της μοιχείας

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η Μελίντα κατηγόρησε, επίσης, τον Μπιλ για την αμφισβητήσιμη φιλία του με τον παιδόφιλο Τζέφρι Επστάιν και αποκάλυψε ότι συνέχισε να συναντιέται μαζί του παρά το γεγονός ότι είχε «εφιάλτες» γι’ αυτόν.

«Δεν μου άρεσε που είχε συναντήσεις με τον Τζέφρι Επστάιν. Του το ξεκαθάρισα αυτό», είπε, προσθέτοντας ότι συνάντησε τον Επστάιν μια φορά επειδή «ήθελε να δει ποιος ήταν».

«Το μετάνιωσα από τη στιγμή που μπήκα στην πόρτα», συνέχισε. «Ήταν απεχθής, το κακό προσωποποιημένο. Έβλεπα εφιάλτες μετά από αυτό».

«Οποιαδήποτε από τα ερωτήματα που παραμένουν σχετικά με τη σχέση του Μπιλ μαζί του… αυτά πρέπει να τα απαντήσει ο Μπιλ. Έκανα πολύ ξεκάθαρο το πώς αισθανόμουν γι’ αυτόν».

Όταν ρωτήθηκε ο ίδιος ο Γκέιτς για την προηγούμενη απιστία του τον Μάιο, ο μεγιστάνας των επιχειρήσεων δήλωσε στο Today: «Σίγουρα έκανα λάθη και αναλαμβάνω την ευθύνη. Δεν νομίζω ότι η εμβάθυνση στις λεπτομέρειες σε αυτό το σημείο είναι εποικοδομητική, αλλά ναι, προκάλεσα πόνο και νιώθω απαίσια γι’ αυτό. Έχω την ευθύνη ότι προκάλεσα πολύ πόνο στην οικογένειά μου».

Ενώ πρόσθεσε για το χωρισμό τους πως «Το διαζύγιο είναι σίγουρα ένα λυπηρό πράγμα. Ήταν μια δύσκολη χρονιά. Αισθάνομαι καλά που όλοι μας προχωράμε μπροστά τώρα. Η Μελίντα και εγώ συνεχίζουμε να δουλεύουμε μαζί. Ήταν λυπηρό και τραγικό, αλλά τώρα προχωράμε μαζί».

Η αμύθητη περιουσία των Γκέιτς

Μετά το διαζύγιό τους, το ζευγάρι φέρεται να μοίρασε την κοινή τους περιουσία ύψους 130 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό πώς ακριβώς μοίρασαν τα αμέτρητα υλικά περιουσιακά τους στοιχεία. Το ζευγάρι κατείχε σπίτια σε πέντε διαφορετικές πολιτείες, έναν στόλο αυτοκινήτων, μεταξύ των οποίων μια σπάνια Porsche αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων, μια συλλογή έργων τέχνης που περιλαμβάνει ένα βιβλίο με γραπτά και σκίτσα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι αξίας 30 εκατομμυρίων δολαρίων και μια σειρά από ιδιωτικά τζετ.

Οι Γκέιτς είχαν μια σειρά από πολυτελή αρχοντικά σε όλες τις ΗΠΑ -συμπεριλαμβανομένων της Φλόριντα, της Καλιφόρνια και του Γουαϊόμινγκ- αλλά η κύρια οικογενειακή τους κατοικία βρισκόταν στην Ουάσινγκτον, κοντά στην έδρα του Ιδρύματος Γκέιτς.