Την Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2022, ο Σερίφης Γκουαλτιέρι πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου για να συζητήσει τις ενημερώσεις και να παράσχει πρόσθετες πληροφορίες, βίντεο και φωτογραφίες για το τραγικό δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν 3 ανήλικοι με ένα κλεμμένο αυτοκίνητο.

Ο Σερίφης Γκουαλτιέρι παρείχε πλάνα από ελικόπτερο και βίντεο με κάμερα που απεικόνιζε το χρονοδιάγραμμα των γεγονότων που συνέβησαν. Ο οδηγός, Keondrick Lang, οδηγούσε με 200 χιλιόμετρα την ώρα μόλις 5 δευτερόλεπτα πριν συμβεί το δυστύχημα.

Επιπλέον, στο σημείο και στην κατοχή των υπόπτων βρέθηκαν ένα πυροβόλο όπλο, μια μαύρη μάσκα σκι και ένα γάντι.

Οι τρεις έφηβοι έκλεψαν μια Μασεράτι του 2016 στην Αγία Πετρούπολη της κομητείας Πινέλας και μόλις έγιναν αντιληπτοί από την αστυνομία στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν έχασαν τον έλεγχο με αποτέλεσμα το σπορ αυτοκίνητο να εκτοξευθεί με 200 χλμ/ώρα στον αέρα και να προσγειωθεί ανάποδα.

Στο βίντεο που τραβήχτηκε από το ελικόπτερο της αστυνομίας, φαίνονται δυο περιπολικά να πλησιάζουν το κλεμμένο όχημα με τους αστυνομικούς να κάνουν νόημα στον οδηγό να σταματήσει. Ο 15χρονος που βρισκόταν στη θέση του οδηγού ανέπτυξε ταχύτητα, με την αστυνομία από την πλευρά της να ελαττώνει αποφεύγοντας την καταδίωξη.

Οι έφηβοι, από τους οποίους κανείς δεν είχε δίπλωμα οδήγησης, συνεχίζουν την πορεία τους με τον οδηγό να πιάνει τα 200 χλμ/ώρα, πριν χάσει τον έλεγχο και η Μασεράτι προσκρούσει σε ένα κράσπεδο, απογειωθεί και προσγειωθεί ανάποδα, με αποτέλεσμα ο 15χρονος συνοδηγός, Μάριο Μπονίγια, να χάσει τη ζωή του. Ο οδηγός και ακόμα ένας 16χρονος, ο Μάλαχι Ντάνιελς, τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η κλοπή και η καταδίωξη καταγράφηκαν σε βίντεο από ελικόπτερο κατά τύχη ενώ όπως είπαν οι αστυνομικοί, οι τρεις τους κατά πάσα πιθανότητα είχαν βγει κρυφά από τα σπίτια των γονιών τους τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή.