H Τζόρτζια Μελόνι, η επόμενη πρωθυπουργός της Ιταλίας, θα είναι «η πιο ακροδεξιά πρωθυπουργός μετά τον Μουσολίνι», σχολίασε το CNN έπειτα από τα αποτελέσματα των χθεσινών βουλευτικών εκλογών στη χώρα με τη διάδοχο του Μάριο Ντράγκι στην πρωθυπουργία, Τζόρτζια Μελόνι να ετοιμάζεται να φέρει τα πάνω κάτω στην ιταλική πολιτική σκηνή. Η Μελόνι για να κερδίσει στις εκλογές, ενδύθηκε τον μανδύα τής μετριοπάθειας στη διάρκεια μιας προεκλογικής εκστρατείας, όπου η κύρια πηγή ανησυχίας των ψηφοφόρων είναι η ακρίβεια και όχι το μεταναστευτικό.

Η βραδεία καταμέτρηση των ψηφοδελτίων επιβεβαίωνε σήμερα το πρωί το καθαρό προβάδισμα της Μελόνι, η οποία συγκεντρώνει πάνω από το 26% των ψήφων.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν πολιτικοί αναλυτές ο λόγος που η ακροδεξιά πολιτικός κατάφερε να αυξήσει τα ποσοστά του κόμματός της«, από το 4% του 2018 στο 26% μετά από τέσσερα χρόνια, ήταν η απόφασή της να «μαλακώσει» την ακραία ρητορική της και να ρίξει τους τόνους. Ωστόσο, όσο και αν προσπάθησε απλά βελτιώθηκε λίγο, καθώς ο χαρακτήρας της παραμένει εκρηκτικός.

@jrstit

Reply to @chaimaacherbal il mondo del reggaeton ha trovato una nuova regina #iosoygiorgia #giorgiameloni #jrstit

♬ soy Giorgia remix – Jr Stit

Ωστόσο, σύμφωνα με βίντεο που ανέβηκαν στα social media από τις προηγούμενες παρουσίες της Μελόνι σε τηλεοπτικά πλατό αλλά και σε δημόσιες εμφανίσεις της, δείχνουν ότι η Τζόρτζια Μελόνι είναι μια οξύθυμη πολιτικός, η οποία δεν διστάζει να φωνάξει δυνατά, να χειρονομήσει έντονα και να βγει εκτός ορίων…

@giorgiameloni_ufficiale

Ci troverete pronti e a testa alta. Vi sfideremo e vi batteremo con il sorriso e l’orgoglio delle nostre idee.

♬ Epic – Joystock
https://www.tiktok.com/@francescoassandrii/video/7139913857736232198?is_copy_url=1&is_from_webapp=v1

Χαρακτηριστικό του χαρακτήρα της είναι και η φωτογραφία με τα 2 πεπόνια που κρατούσε στα στήθη της αφού άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα.

https://www.tiktok.com/@unitipergiorgiameloni/video/7141014577478683910?is_copy_url=1&is_from_webapp=v1

«Τα είπα όλα» έγραψε στη λεζάντα του βίντεο η Μελόνι επιχειρώντας να κάνει ένα λογοπαίγνιο με το επίθετό της και την λέξη «meloni», η οποία στην αργκό μεταφράζεται ως «γυναικεία στήθη».

Πάντως, παραμένουν σοβαρές επιφυλάξεις για τη Μελόνι, ειδικά σε μια περίοδο ανησυχητικής ανόδου των ακροδεξιών κομμάτων στη Γηραιά Ήπειρο.