Ο Τζο Μπάιντεν πρόκειται να συναντηθεί στον Λευκό Οίκο με την οικογένεια της μπασκετμπολίστριας Μπρίτνεϊ Γκράινερ που κρατείται στην Ρωσία, ενώ θα δει και τους γονείς του πρώην πεζοναύτη Πολ Γουίλαν, που επίσης έχει φυλακιστεί από την Μόσχα.

«Κάναμε μια σημαντική προσφορά (στη Ρωσία) πριν από μερικούς μήνες», «επαναλάβαμε πολλές φορές αυτή την προσφορά και συνεχίζουμε να εξετάζουμε όλες τις επιλογές για να τους φέρουμε πίσω στα σπίτια τους με κάθε ασφάλεια», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιερ.

«Ο πρόεδρος θέλει να βεβαιωθεί πως οι οικογένειες αντιλαμβάνονται πως είναι στην κορυφή των ανησυχιών του», είπε ακόμη, διευκρινίζοντας πως ο Τζο Μπάιντεν θα δεχθεί τη σύζυγο της Μπρίτνεϊ Γκράινερ και την αδελφή του Πολ Γουίλαν.

«Θα ήθελα να μπορούσα να σας ανακοινώσω σήμερα πως η Μπρίτνεϊ και ο Πολ θα επιστρέψουν στο σπίτι. Δυστυχώς, δεν είμαστε εκεί», δήλωσε η Καρίν Ζαν-Πιερ.

Η μπασκετμπολίστρια καταδικάστηκε σε φυλάκιση εννέα ετών από ρωσικό δικαστήριο για λαθρεμπόριο κάνναβης.

Η υπόθεσή της έλαβε γεωπολιτική διάσταση στο πλαίσιο της κρίσης ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον σε σχέση με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Αυτή η διπλωματική αντιπαράθεση έστρεψε και πάλι τους προβολείς στον Πολ Γουίλαν, που εκτίει ποινή 16 ετών σε φυλακή στη Ρωσία για «κατασκοπεία».