Ένας πολιτικός από την Ινδία είχε άσχημη περιπέτεια με την υγεία του, καθώς ήπιε νερό από ένα «ιερό ποταμό» για να δείξει ότι δεν έχει μολυνθεί, όμως δύο 24ωρα μετά κατέληξε εκτάκτως στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τους «Indian Express» ο πρωθυπουργός της επαρχίας Πουντζάμπ στην Ινδία, Μπαγκβάντ Μαν επισκέφθηκε τον ποταμό Κάλι Μπέιν που θεωρείται ιερό μέρος για τους Σιχ, γιατί σύμφωνα με την παράδοση, ο ιδρυτής του Σιχισμού, γκουρού Νάνακ Ντεβ, βρήκε σε αυτά τα νερά την αληθινή φώτιση.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν διάφορα παράπονα από τους ντόπιος και μη για την περιοχή, καθώς τα νερά του ποταμού έχουν μολυνθεί τα τελευταία χρόνια από απόβλητα κι άλλους παράγοντες.

Ο Μπαγκβάντ Μαν προσπαθώντας να κάμψει τις ανησυχίες, αφού είχε δίπλα του ορισμένους θρησκευτικούς ηγέτες, ήπιε ένα ποτήρι με νερό από τον «ιερό ποταμό» και φρόντισε να έχει μπροστά κάμερες, ώστε το γεγονός να μεταδωδεί σε όλη την Ινδία.

Όμως δύο 24ωρα μετά ένιωσε φρικτούς πόνους και νοσηλεύτηκε εκτάκτως στο νοσοκομείο, καθώς το νερό δεν ήταν πόσιμο. Μέχρι στιγμής, ο ίδιος έχει ανακοινώσει πως δεν διατρέχει κίνδυνο κι ότι είναι καλά, όμως δεν ανέφερε αν άλλαξε γνώμη για τα «καθαρά νερά» από τα οποία ήπιε.