Ένοχη για συμμετοχή στον ISIS δήλωσε μια Αμερικανίδα, η οποία παραδέχτηκε σε δικαστήριο των ΗΠΑ, ότι σχεδίαζε να πραγματοποιήσει επίθεση σε πανεπιστήμιο της χώρας, ώστε να πάρει «εκδίκηση» για παιδιά που σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η 42χρονη Άλισον Φλουκ-Έκρεν, μεταξύ άλλων παραδέχτηκε ότι είχε ταξιδέψει στη Συρία, όπου εκεί εκπαίδευσε περίπου 100 κορίτσια στη χρήση όπλων, γιατί η ίδια «γεννημένη στις ΗΠΑ», είχε «μάθει από μικρή τα όπλα».

Πιο αναλυτικά, όπως ανέφερε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, η Φλουκ-Έκρεν μεγάλωσε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα σε ένα αγρόκτημα στο Κάνσας. Το 2008 εγκαταστάθηκε στην Αίγυπτο μαζί με τον δεύτερο σύζυγό της και δύο παιδιά από τον πρώτο γάμο της. Τρία χρόνια αργότερα η οικογένεια πήγε στη Λιβύη όπου, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, ο σύζυγός της έκλεψε έγγραφα, μετά την επίθεση στο αμερικανικό προξενείο της Βεγγάζης. Γύρω στο 2012 πήγαν στη Συρία επειδή, σύμφωνα με έναν μάρτυρα «εκείνη ήθελε να εμπλακεί στον τζιχάντ». Έμεινε εκεί αρχικά για έξι μήνες αλλά εγκαταστάθηκε οριστικά στη χώρα το 2014, μαζί με τα παιδιά της. Ο σύζυγός της έγινε ελεύθερος σκοπευτής του Ισλαμικού Κράτους. Καθώς εκείνη γνώριζε πολύ καλά πώς να χειρίζεται τα όπλα, κάτι που είχε μάθει στο αγρόκτημα όπου μεγάλωσε με τους γονείς της, της ανατέθηκε να εκπαιδεύσει άλλες γυναίκες μαχητών πώς να πυροβολούν με AK-47 και να πετούν χειροβομβίδες.

Η Άλισον Φλουκ-Έκρεν, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν οι αρχές των ΗΠΑ

Για «να πάρει εκδίκηση» για τα παιδιά που σκοτώθηκαν σε έναν βομβαρδισμό, πρότεινε η ίδια να οργανώσει μια επίθεση σε αμερικανικό πανεπιστήμιο. Επειδή ήταν έγκυος όμως, το σχέδιο ματαιώθηκε. Λίγο αργότερα, αποφάσισε να επιτεθεί σε ένα εμπορικό κέντρο στις ΗΠΑ αλλά ο σύζυγός της την απέτρεψε.

Ο σύζυγός της σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό το 2016 και λίγους μήνες αργότερα η Φλουκ-Έκρεν ξαναπαντρεύτηκε έναν άλλο μαχητή του ΙΚ, έναν άνδρα από το Μπανγκλαντές που ειδικευόταν στις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Όταν πέθανε και αυτός, παντρεύτηκε ένα άλλο μέλος της οργάνωσης, έναν μαχητή που υπερασπιζόταν τη Ράκα. Παράλληλα, οργάνωσε μια γυναικεία ταξιαρχία, την «Κατίμπα Νουσάιμπα» που ανέλαβε δράση τον Φεβρουάριο του 2017 για να βοηθήσει στην άμυνα της Ράκας.