Πολλαπλά προβλήματα εξακολουθεί να δημιουργεί το κρύο σε πολλές χώρες της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης.

Το βράδυ έχασαν τη ζωή τους από το κρύο ακόμα πέντε άνθρωποι στην Πολωνία, ανεβάζοντας στους 52 τον συνολικό αριθμό των νεκρών από τις αρχές Νοεμβρίου.

Εκπρόσωπος του Κέντρου Ασφαλείας δήλωσε ότι τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου 37 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την έκθεση στο κρύο. Άλλοι 15 είχαν πεθάνει το Νοέμβριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα περισσότερα θύματα ήταν άστεγοι που αναζητούσαν καταφύγιο σε εγκαταλελειμμένα κτίρια, ενώ πολλοί από αυτούς ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Μέχρι στιγμής οι χαμηλότερες θερμοκρασίες έχουν καταγραφεί στην περιοχή Μπιαλιστόκ, στη βορειοανατολική Πολωνία, στα σύνορα με τη Λιθουανία και τη Λευκορωσία, όπου το θερμόμετρο έδειξε 32 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν. Το χιόνι και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες εξακολουθούν να προκαλούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, αλλά και των τρένων σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ πολλά σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες παραμένουν κλειστά.

Η αυξημένη χιονόπτωση ήταν η αιτία να χάσει ένας άνθρωπος τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, στο Βέλγιο, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζονται τα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στο ανατολικό και νότιο τμήμα της χώρας.

Η κυκλοφορία σε έναν αυτοκινητόδρομο που ενώνει το Βέλγιο με το Λουξεμβούργο διακόπηκε εξαιτίας του χιονιού που φτάνει τα 20 με 40 εκατοστά. Ο εκπρόσωπος Τύπου των δημόσιων υπηρεσιών της Βαλονίας ανακοίνωσε ότι προβλήματα στην κυκλοφορία σημειώνονται στη Λιέγη, τη Σαρλρουά και τη Ναμούρ αλλά και στη φλαμανδική επαρχία Λίμπουργκ.