Το Χόλιγουντ και η βιομηχανία του κινηματογράφου προσπαθεί ακόμα να ξεπεράσει το τραγικό δυστύχημα και την δολοφονία της κινηματογραφίστριας Αλίνα Χάτσινς στο πλατό της ταινίας Rust, από όπλο που κρατούσε ο Άλεκ Μπάλντουιν. Η 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας Αλίνα Χάτσινς έχασε τη ζωή της, όταν ο γνωστός ηθοποιός την πυροβόλησε κατά λάθος.

Λίγες ώρες αφότου ο Μπάλντουιν πυροβόλησε και σκότωσε την Χάτσινς στα γυρίσματα της ταινίας, γκρίνιαξε σε ένα τηλεφώνημα ότι δεν ήθελε «να είναι δημόσιο πρόσωπο» πια και γέλασε με την αστυνομία, όπως δείχνουν τα πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.

Το βίντεο, που καταγράφηκε περίπου τρεις ώρες μετά τον πυροβολισμό σε αίθουσα συνεντεύξεων του γραφείου του σερίφη της Σάντα Φε, δείχνει έναν ατημέλητο Μπάλντουιν να καλεί προφανώς μέλη του προσωπικού του να προβούν στις απαραίτητες κινήσεις πριν μιλήσει με την αστυνομία.

Το ξέσπασμα στο τηλέφωνο

«Βρίσκομαι στο αστυνομικό τμήμα … πρόκειται να μου πάρουν συνέντευξη. Πώς είναι όλοι στο σπίτι; Πώς είναι τα παιδιά;» εμφανίζεται να λέει ο Baldwin στο κλιπ, που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα από το γραφείο του σερίφη της Σάντα Φε. Όταν το άτομο προσπαθεί να προσφέρει λίγα λόγια συμπαράστασης, ο Baldwin την κόβει. «Αυτό που είμαι είναι κάποιος που, δεν θέλω να το κάνω αυτό πια, δεν θέλω, δεν θέλω να είμαι δημόσιο πρόσωπο», ξεσπά ο Baldwin.

«Εγώ είμαι αυτή που κρατάει το όπλο στο χέρι της και όλοι υποτίθεται ότι είχαν φροντίσει. Πάντα μου δίνουν ένα κρύο όπλο».

Το όπλο που σκότωσε την Αλίνα Χάτσινς
Το όπλο που σκότωσε την Αλίνα Χάτσινς

Στη συνέχεια ο ηθοποιός τηλεφωνεί σε κάποιον άλλον και λέει ότι θέλει να έρθει στη Σάντα Φε καθώς η έρευνα εξελίσσεται. «Θα περάσουμε τον χρόνο μας εδώ… Θα πάμε και θα διασκεδάσουμε», λέει ο Baldwin.

Η γυναίκα στην άλλη άκρη του τηλεφώνου, μια προφανής μπέιμπι σίτερ που απαντούσε σε ερωτήσεις σχετικά με τα παιδιά του Baldwin, ρωτάει αν θα πρέπει να «μείνουν μακριά από τους γύπες εδώ» – μια αναφορά στους παπαράτσι.

Τα πρώτα λόγια στην αστυνομία

Η Αλινα Χάτσινς λίγο πριν πεθάνει
Η κινηματογραφίστρια Αλίνα Χάτσινς λίγο πριν χάσει τη ζωή της

Λίγα λεπτά αργότερα, οι ντετέκτιβ μπαίνουν στο δωμάτιο για να συζητήσουν το μοιραίο δυστύχημα που άφησε νεκρή τη Χάτσινς, παντρεμένη μητέρα ενός παιδιού, και τραυματισμένο τον σκηνοθέτη Joel Souza. Πριν αρχίσουν να μιλούν, ένας από τους ντετέκτιβ διαβάζει στον Μπάλντουιν τα δικαιώματά του.

«Η μόνη μου ερώτηση είναι, λοιπόν, αν μου απαγγέλλονται κατηγορίες». ρωτάει ο ηθοποιός πριν αρχίσει να γελάει μαζί με τους αστυνομικούς. «Όχι, απλώς παίρνουμε συνέντευξη … Είναι απλώς μια τυπική διαδικασία», απάντησαν.

«Όταν πυροβόλησα, μακριά από τον οπερατέρ, ποτέ δεν στόχευα την κάμερα με το όπλο, γύρισα και πήγα έτσι» λέει – όπως φαίνεται στο βίντεο – ο Άλεκ Μπαλντουίν, φτιάχνοντας ένα όπλο με τα δάχτυλά του. «Και εκείνη ήταν εκεί (σ.σ. η Αλίνα Χάτσινς). Και το όπλο εκπυρσοκρότησε. Και εκείνη (σ.σ. η Αλίνα Χάτσινς) έπεσε στο έδαφος», λέει ο ηθοποιός στην πρώτη του κατάθεση στους αστυνομικούς.