Μια γυναίκα αποκάλυψε πώς μοιάζει η ζωή της ως ενήλικας «χωρίς παιδιά» και γιατί θέλει να κανονικοποιηθεί αυτή η επιλογή της. Στο TikTok, η Allie, @alliehb, μοιράζεται συχνά βίντεο σχετικά με το πώς είναι η συνθήκη του να μην έχει παιδιά αλλά και το σχέδιο ότι δεν σκοπεύει να κάνει στο μέλλον.

Σε μια ανάρτηση, η Allie τόνισε όλα τα «πράγματα που έχουν νόημα στο σπίτι χωρίς την παρουσία παιδιών. Μερικά από αυτά τα αντικείμενα περιελάμβαναν κονσόλες παιχνιδιών αποκλειστικά για εκείνη και τον σύντροφό της, «κατοικίδια» και «φυτά» σαν έναν είδος παιδιών, έναν καναπέ που είναι «σχεδόν λευκός», διακόσμηση που σπάει εύκολα και φαίνεται αισθητικά ευχάριστο και « παιδικά παιχνίδια» που είναι μόνο για εκείνη.

Αυτό το κλιπ έχει πάνω από 181.000 προβολές μέχρι στιγμής, με πολλούς χρήστες του TikTok στα σχόλια να υποστηρίζουν την απόφαση του Allie, απέναντι στη μητρότητα.

Κατοικίδια ως «παιδιά» και μία συζήτηση που «πρέπει να γίνεται»

«Κατοικίδια ως παιδιά = όπως θα έπρεπε», έγραψε ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος είπε: «Ζείτε το όνειρο». Άλλοι χρήστες του TikTok εξέθεσαν πώς ζουν επίσης σε ένα σπίτι χωρίς παιδιά, καθώς δεν σκοπεύουν να κάνουν ποτέ παιδιά. «Είμαι μια ζωή χωρίς παιδιά», έγραψε ένας θεατής. «Έχω 4 γάτες. Όλος ο χρόνος και τα χρήματά μου είναι για μένα και τον σύζυγό μου και είναι ό,τι ΚΑΛΥΤΕΡΟ.»

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε την 1η Φεβρουαρίου, η Άλι σημείωσε ότι ενώ δεν κάνει παιδιά, είναι ακόμα μια «περήφανη θεία» και αγαπά τα παιδιά των φίλων της. «Μιλάμε για τα παιδιά τους όλη την ώρα, και το πώς τα μεγαλώνουν», εξήγησε. «Και δεν τους κατηγορώ για αυτό γιατί είναι η ζωή τους».

@alliehb

Reply to @soannoyed247365 yes i talk about being #childreee here but in daily life, not so much #childfreebychoice #childfreelife #childfreeandhappy

♬ Steven Universe – L.Dre

Ωστόσο, εξακολουθεί να θέλει να είναι ανοιχτή και ειλικρινής για τη ζωή της ως ενήλικας χωρίς παιδιά.

«Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να μιλάμε για το να είμαστε χωρίς παιδιά και πώς είναι μια επιλογή που πρέπει επίσης να κάνουμε», πρόσθεσε.

Σε ένα πρόσφατο κλιπ, το οποίο έχει πάνω από 982.000 προβολές μέχρι στιγμής, η Allie μοιράστηκε μια λίστα με πράγματα που κάνει και «απλά έχουν νόημα στο σπίτι [της] χωρίς παιδιά». Μερικές από αυτές τις δραστηριότητες είναι «να κοιμάται όσο θέλει», να έχει «διαθέσιμο εισόδημα», το σπίτι της να είναι πάντα «ήσυχο» και «να μην χάνει ποτέ ένα brunch γιατί ο χρόνος της είναι όλος πραγματικά δικός της».

Οι σχολιαστές σε αυτό το βίντεο τόνισαν επίσης πόσο θαυμάζουν την TikToker παρόλο που οι ίδιοι δεν είναι ενήλικες χωρίς παιδιά.

«Είμαι μαμά αλλά σε υποστηρίζω 1 εκατομμύριο τοις εκατό!» έγραψε ένας. «Ας κανονικοποιήσουμε το να μην έχουμε παιδιά!!! (Αγαπώ την κόρη μου και την έκανα εν γνώση μου)».

Στα σχόλια, η Allie διευκρίνισε ότι τα βίντεό της δεν είναι φτιαγμένα για να δείχνουν τα «προνόμια» του να έχει κάποιος μια ζωή χωρίς παιδιά, ούτε «υποθέτει ότι οι γονείς δεν έχουν πράξει σωστά».

«Είναι σημαντικό να ομαλοποιηθεί η συνθήκη “χωρίς παιδιά” και να τη γιορτάσουμε ως μια άλλη έγκυρη επιλογή, όπως είπαν πολλοί άνθρωποι χωρίς τέκνα αλλά και γονείς εδώ», έγραψε. «Μια γιορτή της ζωής μου δεν έχει σκοπό να αντικατοπτρίζει άσχημα κανέναν άλλο τρόπο ζωής. Όπως οι οικογενειάρχες μπλόγκερ γιορτάζουν τη ζωή τους, αυτή είναι η δική μου εκδοχή».