Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς αναμένεται να έχουν σήμερα -γύρω στις 21:30 ώρα Ελλάδας- τηλεφωνική συνδιάλεξη, ανακοίνωσε προ ολίγου ο Λευκός Οίκος.

Αυτή η τηλεφωνική επικοινωνία εντάσσεται «στο πλαίσιο του στενού και συνεχούς συντονισμού μας με τους συμμάχους μας», γνωστοποίησε η αμερικανική προεδρία, η οποία επιδίδεται σε εντατική διπλωματική δραστηριότητα απέναντι στην απειλή μιας εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία που παραμένει «πραγματική», σύμφωνα με την Ουάσινγκτον.

Επισημαίνεται πως η Γερμανία είναι μία από τις χώρες της Ευρώπης που διατηρεί ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με τη Μόσχα. Μάλιστα η επικοινωνία Μπάιντεν – Σολτς θα πραγματοποιηθεί την επομένη μιας επίσκεψης του δεύτερου στην ρωσική πρωτεύουσα, κατά την οποία ο Γερμανός καγκελάριος τάχθηκε με θέρμη υπέρ της διπλωματίας.

«Για τη δική μου γενιά ένας πόλεμος στην Ευρώπη έχει καταστεί αδιανόητος. Οι πολιτικοί πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα παραμείνει και έτσι», τόνισε ο ίδιος χαρακτηριστικά την Τρίτη.