Ο 7χρονος σήμερα Xiao Yao δεν έχει τη ζωή που έχουν άλλα παιδιά της ηλικίας του.

Τυφλός, ημιπληγικός και με διανοητική καθυστέρηση, ξεσπά σε κρίσεις κλάματος και δεν μπορεί να κάνει τίποτα μόνος του.

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα των τεσσάρων ημερών γεμάτων βασανιστήρια που πέρασε στα χέρια της γυναίκας που είχε αναλάβει τη φροντίδα του, στο Villejuif της Γαλλίας, τον Σεπτέμβριο του 2008.

Η γυναίκα από τη Σαγκάη, σήμερα 45 ετών, βρίσκεται σήμερα ενώπιον δικαστηρίου για τα απίστευτα τραύματα και την ανήκεστο βλάβη που προκάλεσε στο μόλις 6 μηνών τότε αγόρι.

Στις 4 Σεπτεμβρίου 2008, για να δικαιολογήσει τα μαυρισμένα μάτια του βρέφους και την παράλυσή του, όταν οι γονείς του πήγαν να το πάρουν, είπε πως είχε πέσει μία φορά από τον καναπέ στο πάτωμα του σαλονιού. ΄

Οι γονείς του τον πήγαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου αποκαλύφθηκε αφενός πως είχε κι άλλα τραύματα όχι τόσο εμφανή- καρδιοαναπνευστικές αρρυθμίες κ.ά- αφετέρου πως αυτά ήταν αδύνατο να έχουν προκληθεί από μια απλή πτώση.

Όταν ο κλοιός άρχισε να σφίγγει η γυναίκα επέμεινε αρχικά στον ισχυρισμό της αλλά στη συνέχεια έκανε λόγο και για μία δεύτερη πτώση αλλά και για χτυπήματα που του έδωσε επειδή «την εκνεύρισαν τα κλάματά του». Δεν άργησε να παραδεχτεί πως είναι πιθανό να «ξέσπασε τα νεύρα της» στο μικρό αγόρι.

Για τον συνήγορο της οικογένειας του αγοριού, τα στοιχεία σε βάρος της γυναίκας είναι αναμφισβήτητα: ο άτυχος Xiao Yao έχει σήμερα αναπηρία σε ποσοστό 80%. Τον κακομεταχειρίστηκε χωρίς έλεος υποβάλλοντάς τον σε βασανιστήρια επί ημέρες. Οι γιατροί είχαν διαπιστώσει πρώτοι πως το αγόρι υπέφερε φρικτά στα χέρια της γυναίκας, που δήθεν θα το φρόντιζε, εκείνες τις 4 ημέρες του Σεπτεμβρίου που είχε αναλάβει την ευθύνη του.

Ο σύζυγος, οι δυο γιοι κι άλλο ένα μέλος της οικογένειάς της την περιέγραψαν ως άτομο που μπορεί εύκολα να εκνευριστεί και να είναι σκληρή με τα παιδιά. Οι γιοι της 45χρονης κατέθεσαν πως είχαν ακούσει τη μητέρα τους να φωνάζει στο βρέφος και να λέει πως δεν της άρεσε να φροντίζει παιδιά αλλά πως το έκανε μόνο για τα λεφτά.

Οι δικηγόροι της γυναίκας επιμένουν πως δεν επρόκειτο για ηθελημένη πρόσκληση βλάβης. «Τα στοιχεία δείχνουν αμέλεια, παραμέληση, ανεπάρκεια αλλά όχι πρόθεση της γυναίκας να βλάψει το παιδί», λένε προσθέτοντας πως έχει καταλάβει το λάθος της και δεν αρνείται της ευθύνες της.

Η 45χρονη βρίσκεται πάντως αντιμέτωπη με έως και είκοσι χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο πολλών χιλιάδων ευρώ.