Βοήθεια στο Νεπάλ στέλνει και ο Καναδάς, καθώς από την Κυριακή άρχισε η αποστολή ειδικά εκπαιδευμένου στρατιωτικού προσωπικού άμεσης αρωγής DART, με ένα αεροπλάνο C-17.

Το αεροπλάνο εκτός από ανθρώπους, μεταφέρει και 36 τόνους βοήθειας σε φάρμακα και εφόδια για τα θύματα του τραγικού σεισμού στο Νεπάλ.

Το αεροπλάνο θα αποβιβάσει στο Κατμαντού τη βοήθεια και το εκπαιδευμένο προσωπικό. Ήδη είχε αναχωρήσει κι άλλη, μικρότερη ομάδα γιατρών και νοσοκόμων για να προσφέρει πρώτες βοήθειες στα θύματα του φονικού σεισμού.

Η DART είναι μια ειδικά σχεδιασμένη μονάδα του καναδικού στρατού που αποστέλλεται για να σταθεροποιήσει τις συνθήκες διαβίωσης των διασωθέντων μέσα σε διάστημα 40 ημερών, στήνοντας αντίσκηνα και προσφέροντας κάθε είδους βοήθεια.

Την ίδια ώρα η καναδική κυβέρνηση στέλνει ενισχυμένο προξενικό δυναμικό στην περιοχή για να βοηθήσει στην ασφαλή επάνοδο των 388 Καναδών, που είναι εγγεγραμμένοι ως κάτοικοι του Νεπάλ.

Ο πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ ανακοίνωσε ότι ο Καναδάς θα προσφέρει βοήθεια προς το Νεπάλ ύψους 5  εκατομμυρίων δολαρίων.